augusti 13, 2016

Recension på Instagram Aug 13, 2016 @ 16:53

ANNONS:

Champagnetips till kräftskivan!
Som utlovat kommer här våra champagnetips som funkar utmärkt till årets kräftskivor! På första plats finns Gosset Grand Rosé Brut (nr 7405; 499 kr) som verkligen är fenomenal i kombination till bordets läckerheter. Tätt följt av Deutz Brut Classic (nr 7487; 385 kr), Juillet-Lallement Special Club 2010 (nr 96043; 549 kr) och Pol Roger Brut Vintage 2006 (nr 7536; 529 kr). Gemensamt för dessa är att de är skapelser med tydlig karaktär som verkligen lyfter kräftornas salt & dill-smak! De passar även finfint till Västerbottenostpaj samt som fördrink – lite som en Fransk Schweizisk Armékniv.

Champagnetips till kräftskivan!
Som utlovat kommer här våra champagnetips som funkar utmärkt till årets kräftskivor! På första plats finns Gosset Grand Rosé Brut (nr 7405; 499 kr) som verkligen är fenomenal i kombination till bordets läckerheter. Tätt följt av Deutz Brut Classic (nr 7487; 385 kr), Juillet-Lallement Special Club 2010 (nr 96043; 549 kr) och Pol Roger Brut Vintage 2006 (nr 7536; 529 kr). Gemensamt för dessa är att de är skapelser med tydlig karaktär som verkligen lyfter kräftornas salt & dill-smak! De passar även finfint till Västerbottenostpaj samt som fördrink - lite som en Fransk Schweizisk Armékniv.
@espumante_ab @swedishbrandwines @champagnehuset @wardwines
Taggar: bubbel kräftor semester champagne mousserande tips ? kräftskiva dill skumpa västerbottenostpaj

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

10 Kommentarer

 1. jlundi

  @tinpri

   
  Svara
 2. tom_i_laholm

  Om man vill lagra champagne, säg tex. att man köper åt en nyfödd att öppna på sin 18års dag. Vad ska man gå efter? Vad håller liksom?

   
  Svara
 3. mousserande.se

  @tomgajzler Vilket trevligt initiativ! All champagne går att lagra, men när man skall lagra så länge som du så måste du välja en årgångschampagne (dvs. innehållet kommer från samma år och därmed står oftast årtalet på flaskan). Vidare skulle jag välja en Blanc de Blancs för de får en otroligt bra avrundning av lång lagring. Vissa anser att en BdB inte bör förtäras om den är yngre än 15 år. Sedan står du inför ett dilemma, nämligen att dagens årgångschampagne från bra hus är från 2008-2010. Du kan köpa en av dessa eller så väntar du tills champagnehuset släpper årgången då ditt barn föddes. Om det är i år så får du nog vänta minst 7 år. Fördelen är att det blir året hen föddes, men nackdelen att den lagrats kortare. Välj skapelse från ett etablerat och hus samt köp minst 3 flaskor. Varför minst 3? Jo, en att njuta halvvägs (själv) samt en i backup om gåvan skulle vara korkdefekt. Är den inte det så har du ett härligt vin att njuta själv! Låt dem ligga mörkt, stilla och vid jämn temperatur. Optimalt är 8-12 grader, men det viktiga är att temperaturen inte ändras hastigt under året. En klädgarderob eller byrå funkar lika bra. Lycka till och hör av dig om du vill ha några tips samt vilken budget du har.

   
  Svara
 4. tom_i_laholm

  Vilket fantastiskt och engagerat svar! Tack för det! Är nog nått år kvar innan vi börjar yngla av oss men har tänkt på detta flera gånger! Tack igen och ”keep up the good work!”

   
  Svara
 5. egethushalle

  Gosset gillas alltid, och Pol Roger!

   
  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!