augusti 31, 2016

Recension på Instagram Aug 31, 2016 @ 16:30

ANNONS:

Har de senaste dagarna befunnit mig på konferens på trivsamma Rånäs slott i Norrtälje och har för vana att kolla in bubbelutbudet i baren. Till min förvåning fann jag att de hade en "egen" champagne – Rånäs Slott Blanc de Blancs Brut (nr 77268; 399 kr). Mycket spännande och den var jag givetvis tvungen att prova. Bakom slottsetiketten finner man en skapelse gjord på 100% Chardonnay från byarna Cuis, Chouilly och Epernay producerat av huset Diebolt-Vallois. Den har en elegant och klassisk BdB-doft med primärt gröna äpplen, ljust bröd och mineral. Smaken är torr och frisk samt följer doften i smakprofilen. Vidare finner man nötter, citrusfrukter och honung. Mycket kul initiativ att ha sin egen etikett och kan vara ett roligt minne framöver. Är man dock endast intresserad av innehållet så går samma skapelse att köpa med "originaletikett" och då kostar den 10 kr mindre (nr 88914; 389 kr). Betyget blir 8,5 (mycket bra)!

Har de senaste dagarna befunnit mig på konferens på trivsamma Rånäs slott i Norrtälje och har för vana att kolla in bubbelutbudet i baren. Till min förvåning fann jag att de hade en "egen" champagne - Rånäs Slott Blanc de Blancs Brut (nr 77268; 399 kr). Mycket spännande och den var jag givetvis tvungen att prova. Bakom slottsetiketten finner man en skapelse gjord på 100% Chardonnay från byarna Cuis, Chouilly och Epernay producerat av huset Diebolt-Vallois. Den har en elegant och klassisk BdB-doft med primärt gröna äpplen, ljust bröd och mineral. Smaken är torr och frisk samt följer doften i smakprofilen. Vidare finner man nötter, citrusfrukter och honung. Mycket kul initiativ att ha sin egen etikett och kan vara ett roligt minne framöver. Är man dock endast intresserad av innehållet så går samma skapelse att köpa med "originaletikett" och då kostar den 10 kr mindre (nr 88914; 389 kr). Betyget blir 8,5 (mycket bra)!
@ranasslott @primewinegroup_sales
Taggar: rånässlott dieboltvallois rånäs champagne skumpa mousserande bubbel konferens ?

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

10 Kommentarer

 1. specialclubsverige

  Har för mig att det är familjen som heter Diebolt som är med i filmen ”Ett år i champagne” som finns på Netflix. Undrar om det är samma familj som varit med och gjort denna skapelse ? Skål i alla fall! ?

   
  Svara
 2. filippacecilia_

  @mousserande.se @champagneclubstockholm Du har helt rätt! Var och besökte familjen och deras hus i Champagne och fick en ensam provning och rundtur. Superroligt och lärorikt, och väldigt häftigt! Träffade dottern och hennes pappa. ?

   
  Svara
 3. tuulapaulsson

  Finbesök i Roslagen då Rånäs Slott är vackert! Provat Roslagspunschen? @mousserande.se

   
  Svara
 4. ronnypenti

  Coolt med egen etikett, även om jag tycker utseendet på den inte tilltalar det minsta.. Ser ut som ’strumpan’ dessutom sitter snett i förhållande till etiketten… ? Men men… Det är kanske innehållet som räknas..

   
  Svara
 5. mousserande.se

  @tuulapaulsson Tyvärr inte denna gång. Får ta det vid nästa tillfälle!

   
  Svara
 6. malinrhodins

  Rånäs slott är såå fint! Sen är de ambitiösa vad gäller vinerna, det tycker jag är jättekul!

   
  Svara
 7. rolan_b

  Går den att beställa?

   
  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!