Har du någon favoritkombo till efterrätter? Själv gillar jag att kombinera lågalkoholiga bubbel med fruktiga desserter. Bra kombo till kvällens kompott som är baserad på äpple.
_______________
? Antech Methode Ancestralé Doux & Fruité (nr 7914; 109 kr).
100% Mauzac.
68 g/L.
? Svagt gulgrön.
? Frisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, kex och mineral.
Halvtorr och mycket frisk. Smaken har inslag av krispigt grönt äpple, citrus, honung, mineral och bröd. Den har väldigt kort eftersmak.
Ett spännande mousserande vin producerat med Methode Ancestrale, dvs. ursprungsmetoden. Den är mycket frisk och fräsch med tydliga inslag av grönt äpple. Vidare finner man en lättare arom av citrus, honung och ljust bröd, men det är främst äpplet som märks. Eftersmaken är mycket kort och lämnar en renande känsla i munnen. Ett utmärkt vin att kombinera med efterrätter baserade på äpple.
? 8,0 (mycket bra)!
_______________
Taggar: lyx ? methodancestrale bubblor sekt gott franciacorta prosecco spumante livetsgoda skumpa vardagslyx crémant skål espumante fredagsmys cava champagne
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
Tyvärr inte. Är så dålig på desserter
Liten kula med havtornsorbet och häll över bubbel ?
Imorgon blir det, förutom Louis Buoillot och André Clouet, en Alambre Moscatel till Créme Bruléen. Tack för bra tips inför nyår!
? ? ?
Bra till frukttårra tycket jag @haggeslvfors @alvvin
Hepp!! @andersantech
@mousserande.se Hej! ”doux” betyder ”söt”. Blanquette de Limoux ancestrale är sötare än halvtorr.
@brasri_vin Precis, men den upplevdes inte som ”söt” och därav skrev jag ’halvtorr’.
Sockerhalten är alldeles för hög för min simpla smak, föredrar när vi närmar oss extra torr även till desserter faktiskt – blir en fin kontrast i mitt tycke. Däremot skall man ha ett öppet sinne så skulle inte tacka nej till ett glas, så länge det ackompanjeras med en fin dessert