december 30, 2016

Recension på Instagram Dec 30, 2016 @ 22:30

ANNONS:

Har du någon favoritkombo till efterrätter? Själv gillar jag att kombinera lågalkoholiga bubbel med fruktiga desserter. Bra kombo till kvällens kompott som är baserad på äpple.
_______________
? Antech Methode Ancestralé Doux & Fruité (nr 7914; 109 kr).
100% Mauzac.
68 g/L.
? Svagt gulgrön.
? Frisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, kex och mineral.
Halvtorr och mycket frisk. Smaken har inslag av krispigt grönt äpple, citrus, honung, mineral och bröd. Den har väldigt kort eftersmak.
Ett spännande mousserande vin producerat med Methode Ancestrale, dvs. ursprungsmetoden. Den är mycket frisk och fräsch med tydliga inslag av grönt äpple. Vidare finner man en lättare arom av citrus, honung och ljust bröd, men det är främst äpplet som märks. Eftersmaken är mycket kort och lämnar en renande känsla i munnen. Ett utmärkt vin att kombinera med efterrätter baserade på äpple.
? 8,0 (mycket bra)!
_______________
Har du någon favoritkombo till efterrätter? Själv gillar jag att kombinera lågalkoholiga bubbel med fruktiga desserter. Bra kombo till kvällens kompott som är baserad på äpple.
_______________
?  Antech Methode Ancestralé Doux & Fruité (nr 7914; 109 kr).
  100% Mauzac.
  68 g/L.
?  Svagt gulgrön.
? Frisk doft med inslag av gröna äpplen, citrus, kex och mineral.
 Halvtorr och mycket frisk. Smaken har inslag av krispigt grönt äpple, citrus, honung, mineral och bröd. Den har väldigt kort eftersmak.
  Ett spännande mousserande vin producerat med Methode Ancestrale, dvs. ursprungsmetoden. Den är mycket frisk och fräsch med tydliga inslag av grönt äpple. Vidare finner man en lättare arom av citrus, honung och ljust bröd, men det är främst äpplet som märks. Eftersmaken är mycket kort och lämnar en renande känsla i munnen. Ett utmärkt vin att kombinera med efterrätter baserade på äpple.
? 8,0 (mycket bra)!
_______________
Taggar: lyx ? methodancestrale bubblor sekt gott franciacorta prosecco spumante livetsgoda skumpa vardagslyx crémant skål espumante fredagsmys cava champagne

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

9 Kommentarer

  1. linda_haggstrom

    Tyvärr inte. Är så dålig på desserter

     
    Svara
  2. lornbo

    Liten kula med havtornsorbet och häll över bubbel ?

     
    Svara
  3. timbow87

    Imorgon blir det, förutom Louis Buoillot och André Clouet, en Alambre Moscatel till Créme Bruléen. Tack för bra tips inför nyår!

     
    Svara
  4. haggealvfors

    Bra till frukttårra tycket jag @haggeslvfors @alvvin

     
    Svara
  5. brasri_vin

    @mousserande.se Hej! ”doux” betyder ”söt”. Blanquette de Limoux ancestrale är sötare än halvtorr.

     
    Svara
  6. mousserande.se

    @brasri_vin Precis, men den upplevdes inte som ”söt” och därav skrev jag ’halvtorr’.

     
    Svara
  7. champagneproject

    Sockerhalten är alldeles för hög för min simpla smak, föredrar när vi närmar oss extra torr även till desserter faktiskt – blir en fin kontrast i mitt tycke. Däremot skall man ha ett öppet sinne så skulle inte tacka nej till ett glas, så länge det ackompanjeras med en fin dessert

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!