Mousserande till semla är kraftigt övervärderat och inget jag rekommenderar någon! Någonsin! Syra möter grädde och kardemumma… Dock skall jag tillägga att dagens prosecco provades innan den misslyckade semmelkombineringen. Frassinelli Valdobbiadene Prosecco Superior Millesimato (nr 77758; 149 kr) har inte bara ett långt namn utan en tämligen lång eftersmak, för en prosecco. Doften är frisk och intensiv med toner av päron och honungsmelon. Smaken är torr, balanserad och frisk med härliga inslag av grapefrukt, päron, persika, melon och örter. Den upplevs inte smaka tuttifrutti, som så många andra prosecco utan är ren och len. Betyget blir 7,5 (bra+) inom prosecco-segmentet! Någon som njutit en en trevlig semla eller provat att kombinera med bubbel idag?
Taggar: prosecco 77758 äckligt ? bubbel semla mousserande
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
Förra året provade jag och @thecavalady Cava och semlor och det var mycket gott! Kanske har jag knasiga smaklökar eller så hittade vi rätt Cava?
@mellsona
Ingen kombo jag skulle uppskatta. Däremot semla och lite varm punsch kanske.
Semlorna ser helt kraschade ut… Förstår att d måste va lite som apelsin å sen tandkräm, eller kaviarsmörgås å apelsinjuice….
Kanske hade varit bättre med skaldjurssemla till ….
@c.lundh till din fru?
Passar inte bubbel till allt?
Låter inget vidare, kanske en Moscato d’Asti skulle funka? Själv bestämde jag mig alldeles nyss för att aldrig mer äta semlor så jag överlåter gladeligen eventuell provning semla+asti åt ngn annan
Kära du då har du provat fel grejer. jag har flera som passar. ?
Släng semlan
@thjo55 en sida för er att följa
Glömde bort semmeldagen och får ta igen det idag! Fast till kaffe får det bli .