februari 18, 2016

Recension på Instagram Feb 18, 2016 @ 19:59

ANNONS:

Ännu en Champagnetorsdag påbörjad – fantastiskt ljuvligt! Denna afton är det Pertois-Lebrun Exaltation (nr 78194; 378 kr) som provas. En Grand Cru Blanc de Blancs från ett champagnehus som verkligen prisades mycket förra året och denna skapelse fortsätter i samma mönster. Trots att den är årgångslös enligt etiketten så vet jag att majoriteten av druvorna skördades 2008. Vad kan man då säga om detta mousserande vin – jo, att det är utomordentligt välgjort med härligt klassiska dofter och smaker som hittas i välgjorda Blanc de Blancs. Äpple, vitt bröd, citrusfrukter och mineral som balanserats fint med en bra syra. Passar för övrigt utmärkt till färska räkor. Betyget blir 8,5 (mycket bra)! Skål på er!
Ännu en Champagnetorsdag påbörjad - fantastiskt ljuvligt! Denna afton är det Pertois-Lebrun Exaltation (nr 78194; 378 kr) som provas. En Grand Cru Blanc de Blancs från ett champagnehus som verkligen prisades mycket förra året och denna skapelse fortsätter i samma mönster. Trots att den är årgångslös enligt etiketten så vet jag att majoriteten av druvorna skördades 2008. Vad kan man då säga om detta mousserande vin - jo, att det är utomordentligt välgjort med härligt klassiska dofter och smaker som hittas i välgjorda Blanc de Blancs. Äpple, vitt bröd, citrusfrukter och mineral som balanserats fint med en bra syra. Passar för övrigt utmärkt till färska räkor. Betyget blir 8,5 (mycket bra)! Skål på er! @iittala @conveija @pertoislebrun
Taggar: 78194 ? räkor skumpa bubbel mousserande champagnetorsdag champagne

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

9 Kommentarer

 1. goodies_and_stuff

  Om man vill ha lite bubbel till sushi….vad ska man satsa på då?? @mousserande.se

   
  Svara
 2. conveija

  Exaltation innehåller faktiskt ca 20% reservviner, men basen är helt riktigt 2008!

   
  Svara
 3. mousserande.se

  @conveija Ah, tack för upplysningen. Texten är uppdaterad.

   
  Svara
 4. mousserande.se

  @goodies_and_stuff Allt förutom sött, fruktigt och rosé tycker jag funkar bäst. Gärna något som funkar med hög sälta – ex. Ferrari, Rotari BdB, Louis Bouilliot eller Graham Beck. De flesta champagner (som inte är för sura) funkar även finfint. Lycka till!

   
  Svara
 5. goodies_and_stuff

  Tack så mycket…Louis Bouilliot är en favorit så det måste testas till @mousserande.se

   
  Svara
 6. axllind

  Beställde igår på systemet. Ska bli spännande att få testa! 🙂

   
  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!