Känslan att befinna sig på den Spanska solkusten löses enkelt med egengjorda Calamares Fritos! Ikväll ackompanjeras anrättningen av en frisk Cava från La Granada del Penedès, nämligen Aurum Brut Nature Reserva (nr 77432; 99 kr). Detta vin, från 2012, är baserat på 70% Xarel-Lo och resten Chardonnay som har fått mogna 24 månader i svala källarutrymmen innan degorgering. Då det är en ’Brut Nature’ har inget extra socker tillsats så restsötman är väldigt låg, endast 3 g/L. Färgen är ljust halmgul med en gyllene lyster (namnet Aurum kommer från Latin och betyder Guld så det är passande). Doften är mycket återhållsam, men med en frisk och fräsch känsla. Primära aromer är ananas, gula äpplen och ljust bröd. Smaken är torr och mycket frisk med inslag av gula äpplen, mogna päron, citrusfrukter, örter och ljust bröd. Eftersmaken är tämligen kort, men trivsam. Måste ”tyvärr” beställas 6 åt gången. Betyget blir 8 (mycket bra) och det funkade utmärkt till de fritrade bläckfiskringarna!
Taggar: bubbel calamares brutnature cava mousserande aurum måndagslyx ? winebee måndagsmys
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
0 kommentarer