juni 5, 2016

Recension på Instagram Jun 05, 2016 @ 20:08

ANNONS:

Vad är egentligen "röken" som syns någon sekund efter man öppnat en flaska mousserande vin?
Koldioxid (CO2) tror många men det är tyvärr fel! När korken flyger iväg sjunker trycket i flaskan dramatiskt vilket leder till att bundet CO2 expanderar och frisätts. Detta leder i sin tur till en väldigt snabb och lokal nedkylning av den vatten- och alkoholånga som finns i luftspalten i flaskans hals. Det man alltså uppfattar som "rök" är helt enkelt kondensation av gasformigt vatten och alkohol. Värt att veta är även att ju varmare flaskan är desto mer vatten finns i gasform samt ju mer CO2 frisläpps. Sammanfattningsvis, vill man således ha mycket rök skall man öppna en varm flaska, men det är inget jag rekommenderar Hoppa ni har en förträfflig söndagskväll!
Vad är egentligen "röken" som syns någon sekund efter man öppnat en flaska mousserande vin?
Koldioxid (CO2) tror många men det är tyvärr fel! När korken flyger iväg sjunker trycket i flaskan dramatiskt vilket leder till att bundet CO2 expanderar och frisätts. Detta leder i sin tur till en väldigt snabb och lokal nedkylning av den vatten- och alkoholånga som finns i luftspalten i flaskans hals. Det man alltså uppfattar som "rök" är helt enkelt kondensation av gasformigt vatten och alkohol. Värt att veta är även att ju varmare flaskan är desto mer vatten finns i gasform samt ju mer CO2 frisläpps. Sammanfattningsvis, vill man således ha mycket rök skall man öppna en varm flaska, men det är inget jag rekommenderar  Hoppa ni har en förträfflig söndagskväll!
Taggar: mousserandevin cava mousserande champagne skumpa söndagsmys kondensation fysik prosecco nationaldagsvaka ? bubbel firamedguldkant

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

18 Kommentarer

  1. giiiide

    Vilken fullträff med bilden.

     
    Svara
  2. johanj66

    Läcker bild @mousserande.se (som vanligt). Ha en fin fin kväll. Här njuter vi bubbel med svenska jordgubbar efter lite grill ?

     
    Svara
  3. mousserande.se

    @scandelights @champagnehuset @giiiide @johanj66 @mrscarinaeriksson Tack!

     
    Svara
  4. gottforsjalen

    Intressant! Hade jag ingen aning om! Grym bild, förresten! ??

     
    Svara
  5. bubblandetillvaro

    Trevlig info. ? ikväll vart det ett smakprov av Alfred Gratien NV Brut. Föll oss helt i smaken med en rik doft av torkad frukt typ persika och smak med fina frukter och brända nötter. Kan bli sommarens ”hus” champagne. trevlig kväll. ?

     
    Svara
  6. ritazm

    Tack för info! Fick igår en Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2004. Tänker spara den till 2021 Lite osäker dock om jag orkar vänta så pass länge, lol! Har du möjligtvis druckit den?

     
    Svara
  7. mousserande.se

    @bitaralexander @kevinrlappin @operakallaren_ok Tack ?

     
    Svara
  8. mousserande.se

    @ritazm Den är riktigt fin! Recension finns på hemsidan, om du är intresserad. Just 2004an kan sparas minst 20 år till

     
    Svara
  9. mousserande.se

    @bobbithobbit Den har vi tyvärr ännu inte provat, men det måste helt klart göras!

     
    Svara
  10. ritazm

    @mousserande.se Tack! 20.. Precis lagom till 65

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!