juni 7, 2016

Recension på Instagram Jun 07, 2016 @ 19:05

ANNONS:

Har du druckit ett mousserande från Tasmanien? Om inte så lanserades Jansz Tasmania Vintage 2010 (nr 97723; 239 kr) i fredags. Det är en trevligt ljusgul skapelse med pigga små bubblor. Det första man möts av är en mycket fräsch arom primärt av röda äpplen och rostat bröd. Smaken är torr, frisk och krämig med nyanser av ljust bröd, rött äpple, grapefrukt, nougat och mineral. Namnet Jansz hyllar den Holländske upptäcktsresande Abel Janszoon Tasman som först siktade ön år 1642. Vinet tillverkas på samma sätt som i Champagne, men metoden kallas här; Méthode Tasmanoise. Just detta vin har jäst 9 månader på fat och sedan 4 år på flaska. Betyget blir 8,5 (mycket bra)!
Har du druckit ett mousserande från Tasmanien? Om inte så lanserades Jansz Tasmania Vintage 2010 (nr 97723; 239 kr) i fredags. Det är en trevligt ljusgul skapelse med pigga små bubblor. Det första man möts av är en mycket fräsch arom primärt av röda äpplen och rostat bröd. Smaken är torr, frisk och krämig med nyanser av ljust bröd, rött äpple, grapefrukt, nougat och mineral. Namnet Jansz hyllar den Holländske upptäcktsresande Abel Janszoon Tasman som först siktade ön år 1642. Vinet tillverkas på samma sätt som i Champagne, men metoden kallas här; Méthode Tasmanoise. Just detta vin har jäst 9 månader på fat och sedan 4 år på flaska. Betyget blir 8,5 (mycket bra)! @vinunic @orrefors
Taggar: lyx tisdagsmys mousserande skumpa sparklingwine vardagsmys jansz vardagslyx ? bubbel

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

11 Kommentarer

 1. tiina_ullander

  Det här måste vi testa! @ullanderm @nancysamuelson_fashionhouse

   
  Svara
 2. skruttbullen

  Åh de blir nog att testa denna nästa gång

   
  Svara
 3. helenaramses

  Hej @mousserande.se jag ska hålla en ost och vinprovning för lite vänner. Ska ha fyra olika viner och 3 är klara. Tänkte kolla om du har något udda och roligt förslag som fjärde vin. Gärna något sötare mousserande som funkar till ost?

   
  Svara
 4. mousserande.se

  @helenaramses Absolut. Vilka viner har du valt och vilka ostar?

   
  Svara
 5. helenaramses

  Jag har tänkt att börja med en getost med lite kryddgrönt, till den serverar jag sancerre les pierris (2259) sen testar vi en lite mognare brie och till den olivier leflaive cuvee margot (5447) sen går vi på en vällagrad saltare parmesan och till den tänkte jag Château Grand Ferrand (71430) sen vill jag avsluta med en grönmögelost och något häftigt till det

   
  Svara
 6. mousserande.se

  @helenaramses Det låter som en spännande upplägg. Att kombinera ost med bubbel kan vara klurigt, men jag skulle satsa på en sötare roséchampagne. Grönmögelost är både salt och fet så det borde funka. Varför inte prova Gosset Petite Douceur Rose (nr 77980; 499 kr) eller Canard Duchêne Charles VII Smooth Rose (nr 77535; 419 kr). Båda måste tyvärr beställas så om du skall ha dem till helgen blir det svårt. Lycka till och tagga gärna oss när ni provar så vi får höra utfallet.

   
  Svara
 7. helenaramses

  Tack snälla för input! Jag har tid på mig. Har tänkt att beställa jag taggar er absolut om jag kör ovan. Tack ännu en gång!

   
  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!