juni 15, 2016

Recension på Instagram Jun 15, 2016 @ 19:01

ANNONS:

"Det finns inga roliga drinkar med mousserande vin som bas!", brukar man få höra. Ett påstående som är fel, fel, FEL! Låt mig presentera en Sparkling Coochi Classico (uttalas COKE-ey och inte COACH-ey) – en blandning av Palmer & Co Brut Reserve (nr 7372; 259 kr) och Cocchi Rosa Aperitivo Americano (nr 773; 124 kr). Blanda 50/50 (eller 70/30) och tillsätt en remsa av skalet från en apelsin! Klart! Cocchi Rosa är baserat på två röda starkviner som kryddats med örter och kryddor så som gentianarötter, pomeransskal, rosor och kinabark. Smaken är en blandning av apelsin, blodgrape och hallon. Har du något tips på en bra drink baserat på mousserande vin (förutom ovanstående och Belini)?
"Det finns inga roliga drinkar med mousserande vin som bas!", brukar man få höra. Ett påstående som är fel, fel, FEL! Låt mig presentera en Sparkling Coochi Classico (uttalas COKE-ey och inte COACH-ey) - en blandning av Palmer & Co Brut Reserve (nr 7372; 259 kr) och Cocchi Rosa Aperitivo Americano (nr 773; 124 kr). Blanda 50/50 (eller 70/30) och tillsätt en remsa av skalet från en apelsin! Klart! Cocchi Rosa är baserat på två röda starkviner som kryddats med örter och kryddor så som gentianarötter, pomeransskal, rosor och kinabark. Smaken är en blandning av apelsin, blodgrape och hallon. Har du något tips på en bra drink baserat på mousserande vin (förutom ovanstående och Belini)? @oenoforos
Taggar: belini bubbel mousserande cocchiamericano ? cocchi onsdagsmys drink cocktail cocchirosa lillördag

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

18 Kommentarer

  1. kevinrlavoie

    Detta är ett efterlängtat inlägg. Jag har länge funderat över om man kan göra drinkar på mousserande vin. Något åt mojhito hållet skulle sitta fint soliga dagar! ?

     
    Svara
  2. pixtrixi

    Kopparbergs frozen cider med ett riktigt torrt mousserande.

     
    Svara
  3. sanelasandberg

    Aperol Spritz! 3 delar mousserande, 2 delar aperol och 1 del soda, massa is och apelsin skiva ?

     
    Svara
  4. kajjas

    Nåt för oss @annahelenaj ?

     
    Svara
  5. veckans_vin

    Klassisk Kejsargrogg: En skvätt cognac och fyll upp med champagne.

     
    Svara
  6. johanj66

    Hualigen. Inget för mig. Jag vill ha det mousserande vinet rent. Mina tankar går till det hantverk som ligger bakom ett gott vin och som någon jobbat med att få fram. Ingen Punsch Royal eller Kejsargrogg för mig

     
    Svara
  7. torbjornleh

    Kanske en Cava Sangria @mousserande.se ??

     
    Svara
  8. h.husfruen

    Absolut en cava sangria, drack vi mycket av på mallis

     
    Svara
  9. tuulapaulsson

    Flädersaft, färska hallon och Prosecco

     
    Svara
  10. monika_moisanen

    En mimosa: 2/3 prosecco och toppa med 1/3 apelsinjuice. Muumma! Eller en bellini med persikopuré istället för spelsinjuice. Perfekt nu till sommarbrunchen.

     
    Svara
  11. skps73

    Mousserande vin och en skvätt Cassis (svartvinbärslikör). Oväntat gott!

     
    Svara
  12. martenssonskok

    Finns flera goda drinkar med mousserande vin, att till exempel blanda med Limoncello och lite mynta blir fantastiskt gott. Eller så gör man en Black Velvet med stout. Att blanda med Midori blir också så gott. Mousserande vin med en skvätt Grand Marnier kan vi också rekommendera. Cava Sangria med passionsfrukt är äldigt gott!

     
    Svara
  13. madamz4ever

    Kör på James Bond: en sockerbit med några droppar angostura bitter, 1 cl vodka och fyll på med iskallt Bollinger, lyxigt värre!

     
    Svara
  14. remsans_bistro

    Jag gillar som de andra sangria de cava Här är en annan drink: skaka ihop 1 dl rosévin, 1 tsk grapejuice, 1 tsk sockerlag och 1 äggvita. Häll upp i ett glas och toppa med 5-6 cl champagne.

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!