Midsommar är i antågande och sannolikheten för diverse fiskrätter på sommarlunchen är hög. Värt att tänka på när man kombinerar bubbel med fisk är att hålla sig till torra (Brut) eller ultratorra (Brut Nature m.fl.) skapelser. Tanken är att komplettera smakpaletten samt, i viss mån, reducera oljigheten i feta fiskar. Som en enkel tumregel kan man tänka att vita fiskar med fördel kombineras med Blanc de Blancs samt röda fiskar med Rosé eller Blanc de Noirs. Givetvis finns det undantag och anrättningar när inte detta stämmer så se detta som en generell riktlinje.
Tre skapelser som funkar finfint till midsommar är:
Graham Beck Brut (nr 7639; 119 kr)
El Miracle Cava Brut (nr 7700; 75 kr)
Pierre Peters Cuvée de Réserve (nr 7350; 349 kr)
Fler och bättre tips hittar man alltid i vår app Bubbeltoppen (finns till både Android och iOS). Ha en trevlig kväll.
Taggar:
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
#bubbeltoppen #bubbel #mousserande #bubbeltillfisk #? #skumpa #midsommartips #midsommar
@mousserande.se bubbel passar till allt ?
@creativitybyjaiston Absolut!!!
?
mousserande.se – Tips, Visita o http://www.igseguidores .com pra bombar seu ig! (21/06 15:51) #dCKHWmzyLc
Pierre Peters ??