Är Franciacorta något som känns igen? Mousserande viner som producerats i Lombardiet, norra Italien, brukar benämnas just detta och de har sedan 1995 DOCG-status, dvs. den uppnått den högsta kvalitetsnivån. Denna afton njuts ett vin från denna region, nämligen Berlucchi '61 Rosé (nr 74322; 199 kr). Det är en härligt orangerosa skapelse med en doft som går mot röda bär och tropiska frukter. Smaken är full av kraft och är krispigt komplex med härliga inslag inslag av körsbär, röda vinbär, ananas och mogen melon. Viss lagringston återfinns även. Betyget blir 8,5 (mycket bra)! En utmärkt start på veckan!
Taggar: berlucchi ? bubbel 74322 franciacorta måndagsmys mousserande
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
Bra grejer @mousserande.se
Måste provas, till påskhelgen kanske
Oj då, denna måste prövas- ffa nu när mitt rosa favoritbubbel Blossom hill tydligen slutat tillverkas.. @mousserande.se
Ska göra hallonbellinis till ett tjejgäng på fredag, vad rekommenderar ni för bubbel till det?:)
Jösses va gott!
@martinamattsson Det låter supersmarrigt! Det klassiska är prosecco så varför inte prova Mionetto Prosecco Brut (nr 7749; 79 kr). Om hallonen är lite sura så kan det vara värt att köpa en Extra Dry (halvtorr) för att balansera smakerna. Förväntar mig att bli taggad så man får se resultatet! Lycka till!
Tack och bock @mousserande.se, en tagg kommer!?
@mousserande.se är det docg-klassificeringen som höjer priset?
@bakeithappensthlm Det spelar säkert sin roll i prissättningen, men annars är det som vanligt – tillgång, efterfrågan, produktionskostnad och, precis som champagne, varumärket
@mousserande.se är den värd det?
@bakeithappensthlm Jadu, det beror på vad man har för preferenser – det som upplevs prisvärt för en person upplevs som rena rävgiftet för en annan. Franciacorta är bland de bättre som Italien kan åstadkomma. De använder den traditionella metoden (som champagne) och tillåter druvor som normalt inte inkorporeras i Italienska viner (i detta fall PN och C). Jag tycker att den är mycket god, men givetvis finns det även goda drycker för halva priset.
@mousserande.se kul! Ska prova! Tycker oftast italienarna inte riktigt kommer i kapp cava, cremant och champagne. Tack för tipset!