So what’s for dinner? Champagne!
Lite så känner jag när man häller upp denna ambrosia. Det behövs inget mer utan detta är en fullgod måltid (är dock osäker på om det uppfyller rekommenderat dagligt intag av näringsämnen, men det utgår jag ifrån).
_______________
? Perrier-Jouët Belle Epoque Brut 2011 (nr 87914; 1299 kr).
45% PN, 5% PM och 50% C.
0,6 g/100 g (Brut).
? Komplex, något utvecklad doft med inslag av ljust bröd, gula äpplen, hasselnötter och apelsin.
Torr, mycket frisk och komplex smak med inslag av gula äpplen, mineral, apelsinskal, tropiska frukter, nektarin, grapefrukt, nougat och ljust bröd.
År 1902 skapades den vackra anemondesignen till Perrier-Jouëts prestigecuvée av Emile Gallé och sedan dess är det en ikon för kvallité och perfektion! Skapelsen är blommigt livlig med en pigg syra samt en härlig fruktighet. Detta är verkligen en champagne man skall njuta under lång tid då den ändrar karaktär med stigande temperatur och oxidation – från äpple och citrus till tropiska frukter och nougat. Bubblorna kan bara beskrivas som diskret ”frasiga” vilket ger en härlig fräschör samtidigt som den förhöjer upplevelsen. Skapelsen är förvisso fortfarande rätt ung, men fantastisk redan nu. Det skall bli spännande att följa den över 10-20 år!
? 9,0 (exceptionell champagne)!
_______________
Taggar: vardagslyx skumpa mousserande belleepoque11 bubbel perrierjouët perrierjouet trentodoc skål spumante trento cava crémant ? gott franciacorta bubblor sekt lyx livetsgoda belleepoque prosecco espumante champagne englishsparklingwine
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
Underbar!
Aj aj aj…. barnarov min vän…. på tok för ung… ️
Vackraste ?
Kan äta detta det går bra eller vad säger du @fannylundstrom ??
@fiiiiiiiiiiiia Hahah du och din skumpa ?
Den där är såååååå god.
Haha uppfyller alla näringsämnen man behöver.
Flytande föda kallas det..
Man bör ju fasta ibland sägs det?
@njutbartomat Verkligen, men vad gör jag inte för mina älskade följare
@salisburystyle Det var detta jag misstänkte. Härligt att få det bekräftat!
@ham_pan
Beautiful! This beauty pairs wonderfully with the fresh saltiness of seafood, poultries or white fish in a creamy butter sauce. For the cheese lovers, Comté or Västerbotten are a must ?
@fannylundstrom du gillar det
@the_bubbly_guy Today I tried it with scallops ?
?
@tinatitan68 @erra1972 kolla så vacker flaska ?
Fin flaska ?
Kan vara en av det mest populära champagner när det gäller filmer och tv-serier. Vet inte hur många gånger vi sett den i rutan!
@fiiiiiiiiiiiia du gillar det mer
Fantastisk!
Cheers
Måste provas!?? @linda.m.gamble @sockerkakan
Var den bra?
@mwines.se Mycket god och jag förutspår en mycket trivsam utveckling över 15-20 år!
@mousserande.se fick just den årgången i examenspresent ??
@mousserande.se Jag kan tycka att 2011:orna är väldigt tillgängliga från start och även om de klarar många år till så har de en härlig energi i kombination med en mjukare syrlighet som gör dem riktigt trevliga redan nu! ?
Skit det samma. .. den är bara så fantastiskt njutbartgod en vanlig torsdag
@ettfotose Håller hel med dig! Den var mycket god, men man känner hur potentialen ligger och smyger i kulisserna.
@evaaxelson Champagne smakar verkligen bäst på torsdagsr!
@mwines.se Spar den något år och njut sedan.
@martenssonskok Lite som Dell-datorer
@viniverdi.se Mycket vacker!
Min älsklings champagne ?
@mousserande.se Jamen jag vet…. det är som jag säger på mina provningar. Det är ett hårt jobb men någon måste göra det.️?
Suoprbe bouteille !
Härligt!
@mousserande.se hur ska man förvara champagne?
@lenagunnarsdotter Det beror på hur länge. 1-3 år räcker det med garderoben, men längre tid än så skall man gärna ha det lite svalare. Det viktiga är egentligen att det är mörkt och har jämn temperatur över året. Optimalt är runt 10-12 grader, men det går utmärkt med både lite kallare och varmare. Ska du lagra över 20 år rekommenderar jag ett lagringsskåp. Tänk även på att årgångslösa champagner kan ha mycket gamla komponenter som inte klarar lagring särskilt länge. Satsa därför på årgångschampagne och gärna från ”bra” år som 1996, 2002, 2006, 2008, 2012 m.fl.
@mousserande.se liggande med kork upp eller ner? Har ett litet vinrum i min källare som håller ca 12 grader
@lenagunnarsdotter Om detta tvistar de lärda. Låt dem ligga ner, men pga. kolsyran i luftspalten bör de teoretiskt sätt kunna stå.
@marybary85 ja!den är så god.