mars 22, 2018

Recension på Instagram Mar 22, 2018 @ 18:13

ANNONS:

So what’s for dinner? Champagne!
Lite så känner jag när man häller upp denna ambrosia. Det behövs inget mer utan detta är en fullgod måltid (är dock osäker på om det uppfyller rekommenderat dagligt intag av näringsämnen, men det utgår jag ifrån).
_______________
? Perrier-Jouët Belle Epoque Brut 2011 (nr 87914; 1299 kr).
45% PN, 5% PM och 50% C.
0,6 g/100 g (Brut).
? Komplex, något utvecklad doft med inslag av ljust bröd, gula äpplen, hasselnötter och apelsin.
Torr, mycket frisk och komplex smak med inslag av gula äpplen, mineral, apelsinskal, tropiska frukter, nektarin, grapefrukt, nougat och ljust bröd.
År 1902 skapades den vackra anemondesignen till Perrier-Jouëts prestigecuvée av Emile Gallé och sedan dess är det en ikon för kvallité och perfektion! Skapelsen är blommigt livlig med en pigg syra samt en härlig fruktighet. Detta är verkligen en champagne man skall njuta under lång tid då den ändrar karaktär med stigande temperatur och oxidation – från äpple och citrus till tropiska frukter och nougat. Bubblorna kan bara beskrivas som diskret ”frasiga” vilket ger en härlig fräschör samtidigt som den förhöjer upplevelsen. Skapelsen är förvisso fortfarande rätt ung, men fantastisk redan nu. Det skall bli spännande att följa den över 10-20 år!
? 9,0 (exceptionell champagne)!
_______________

So what’s for dinner? Champagne!
Lite så känner jag när man häller upp denna ambrosia. Det behövs inget mer utan detta är en fullgod måltid (är dock osäker på om det uppfyller rekommenderat dagligt intag av näringsämnen, men det utgår jag ifrån).
_______________
? Perrier-Jouët Belle Epoque Brut 2011 (nr 87914; 1299 kr).
 45% PN, 5% PM och 50% C.
 0,6 g/100 g (Brut).
? Komplex, något utvecklad doft med inslag av ljust bröd, gula äpplen, hasselnötter och apelsin.
 Torr, mycket frisk och komplex smak med inslag av gula äpplen, mineral, apelsinskal, tropiska frukter, nektarin, grapefrukt, nougat och ljust bröd.
 År 1902 skapades den vackra anemondesignen till Perrier-Jouëts prestigecuvée av Emile Gallé och sedan dess är det en ikon för kvallité och perfektion! Skapelsen är blommigt livlig med en pigg syra samt en härlig fruktighet. Detta är verkligen en champagne man skall njuta under lång tid då den ändrar karaktär med stigande temperatur och oxidation – från äpple och citrus till tropiska frukter och nougat. Bubblorna kan bara beskrivas som diskret ”frasiga” vilket ger en härlig fräschör samtidigt som den förhöjer upplevelsen. Skapelsen är förvisso fortfarande rätt ung, men fantastisk redan nu. Det skall bli spännande att följa den över 10-20 år!
? 9,0 (exceptionell champagne)!
_______________
@perrierjouet @the_bubbly_guy @orrefors
Taggar: vardagslyx skumpa mousserande belleepoque11 bubbel perrierjouët perrierjouet trentodoc skål spumante trento cava crémant ? gott franciacorta bubblor sekt lyx livetsgoda belleepoque prosecco espumante champagne englishsparklingwine

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

42 Kommentarer

  1. njutbartomat

    Aj aj aj…. barnarov min vän…. på tok för ung… ️

     
    Svara
  2. b1sy

    Vackraste ?

     
    Svara
  3. fiiiiiiiiiiiia

    Kan äta detta det går bra eller vad säger du @fannylundstrom ??

     
    Svara
  4. fannylundstrom

    @fiiiiiiiiiiiia Hahah du och din skumpa ?

     
    Svara
  5. cibbal

    Den där är såååååå god.

     
    Svara
  6. salisburystyle

    Haha uppfyller alla näringsämnen man behöver.

     
    Svara
  7. helena.ahman

    Man bör ju fasta ibland sägs det?

     
    Svara
  8. mousserande.se

    @njutbartomat Verkligen, men vad gör jag inte för mina älskade följare

     
    Svara
  9. mousserande.se

    @salisburystyle Det var detta jag misstänkte. Härligt att få det bekräftat!

     
    Svara
  10. the_bubbly_guy

    Beautiful! This beauty pairs wonderfully with the fresh saltiness of seafood, poultries or white fish in a creamy butter sauce. For the cheese lovers, Comté or Västerbotten are a must ?

     
    Svara
  11. mousserande.se

    @the_bubbly_guy Today I tried it with scallops ?

     
    Svara
  12. jennystoltzz

    @tinatitan68 @erra1972 kolla så vacker flaska ?

     
    Svara
  13. martenssonskok

    Kan vara en av det mest populära champagner när det gäller filmer och tv-serier. Vet inte hur många gånger vi sett den i rutan!

     
    Svara
  14. marybary85

    Måste provas!?? @linda.m.gamble @sockerkakan

     
    Svara
  15. mousserande.se

    @mwines.se Mycket god och jag förutspår en mycket trivsam utveckling över 15-20 år!

     
    Svara
  16. mwines.se

    @mousserande.se fick just den årgången i examenspresent ?‍?

     
    Svara
  17. ettfotose

    @mousserande.se Jag kan tycka att 2011:orna är väldigt tillgängliga från start och även om de klarar många år till så har de en härlig energi i kombination med en mjukare syrlighet som gör dem riktigt trevliga redan nu! ?

     
    Svara
  18. evaaxelson

    Skit det samma. .. den är bara så fantastiskt njutbartgod en vanlig torsdag

     
    Svara
  19. mousserande.se

    @ettfotose Håller hel med dig! Den var mycket god, men man känner hur potentialen ligger och smyger i kulisserna.

     
    Svara
  20. mousserande.se

    @evaaxelson Champagne smakar verkligen bäst på torsdagsr!

     
    Svara
  21. mousserande.se

    @mwines.se Spar den något år och njut sedan.

     
    Svara
  22. njutbartomat

    @mousserande.se Jamen jag vet…. det är som jag säger på mina provningar. Det är ett hårt jobb men någon måste göra det.️?

     
    Svara
  23. mousserande.se

    @lenagunnarsdotter Det beror på hur länge. 1-3 år räcker det med garderoben, men längre tid än så skall man gärna ha det lite svalare. Det viktiga är egentligen att det är mörkt och har jämn temperatur över året. Optimalt är runt 10-12 grader, men det går utmärkt med både lite kallare och varmare. Ska du lagra över 20 år rekommenderar jag ett lagringsskåp. Tänk även på att årgångslösa champagner kan ha mycket gamla komponenter som inte klarar lagring särskilt länge. Satsa därför på årgångschampagne och gärna från ”bra” år som 1996, 2002, 2006, 2008, 2012 m.fl.

     
    Svara
  24. lenagunnarsdotter

    @mousserande.se liggande med kork upp eller ner? Har ett litet vinrum i min källare som håller ca 12 grader

     
    Svara
  25. mousserande.se

    @lenagunnarsdotter Om detta tvistar de lärda. Låt dem ligga ner, men pga. kolsyran i luftspalten bör de teoretiskt sätt kunna stå.

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!