Spännande lansering IDAG av denna Extra Brut-champagne; Pertois-Lebrun Le Fond du Bateau 2009 (nr 76667; 449 kr). Gjord på endast Chardonnay-druvor från Grand Cru-byn Choilly där 35% har tillåtits jäsa på ekfat. Dosagen är mycket låg, endast 0,15 g/100 g (1,5 g/L) och det skall verkligen bli spännande att prova denna skapelse ikväll! Håller tummarna att den levererar!
Taggar: båstad champagne bjäre sommariluften skumpa ? tisdagslyx mölle mousserande torekov bubbel
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
Vacker bild
Vi rekommenderar glas med större kupa och att man ger några minuters luftning i glaset för detta vin!???
Awesome pic! Thank you
@conveija Ovanligt för bubbel….?
@annado1 Ja, kanske. Personligen tycker jag att många champagner vinner på att drickas i ”vanliga” vinglas.
Vackert ljus i bilden.