Söndagsläsning!
Dricker du främst mousserande som aperitif eller även till mat?
Faktum är att mousserande går utmärkt att para med olika råvaror, men undvik gärna rå lök, vinäger, vindruvor, lingon, rabarber och starka kryddor.
Vad som dock funkar finfint är:
Extra Brut/Brut Nature och ostron!
Brut och sushi, skaldjur eller Asiatisk mat.
Blanc de Blancs och krämiga ostar eller fisk.
Blanc de Noirs och fågel, gris eller staka ostar.
Rosé och pasta, grillat, efterrätter och frukt.
Att kombinera bubbel med mat kan verkligen accentuera upplevelsen eller förstöra den totalt – så välj med omsorg.
Taggar: skumpa bubbel tonfisk sousvide rödbetor söndagsmys mousserande champagne ? söndagsläsning
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
Vad har du för erfarenheter av att använda champagne i matlagning ? Tips på maträtter förutom grön ärtsoppa
Både och 😉
Tack för tips ????#skål
Planerar en meny för nyår med bubbel både till och i maten ?
♡
??
Både och Tack för suveräna tips
Vilken härlig bild! Bra stämning!
@theheavenlybalcony Har gjort en del saker, främst soppa som du nämner, men även såser, efterrätter, musslor m.m.
@theheavenlybalcony Återkommer nog framöver med några bra recept.
@tuulapaulsson Härligt! Vad skall du göra?
Grön sparrissoppa till förrätt och champagnesorbet till efterrätt. Har inte riktigt bestämt mig för huvudrätten än… tips? Ej skaldjur tyvärr… @mousserande.se
Kul, är med i ett kooperativ där vi träffas och lagar mat på rätt hög nivå utifrån ett tema och igår slog mig tanken att man kanske kan ha champagne som tema. Jag ska kolla med vår matmäster.
Tack för bra inspiration! ?