november 27, 2016

Recension på Instagram Nov 27, 2016 @ 18:15

ANNONS:

Söndagsläsning!
Dricker du främst mousserande som aperitif eller även till mat?
Faktum är att mousserande går utmärkt att para med olika råvaror, men undvik gärna rå lök, vinäger, vindruvor, lingon, rabarber och starka kryddor.
Vad som dock funkar finfint är:
Extra Brut/Brut Nature och ostron!
Brut och sushi, skaldjur eller Asiatisk mat.
Blanc de Blancs och krämiga ostar eller fisk.
Blanc de Noirs och fågel, gris eller staka ostar.
Rosé och pasta, grillat, efterrätter och frukt.
Att kombinera bubbel med mat kan verkligen accentuera upplevelsen eller förstöra den totalt – så välj med omsorg.

Söndagsläsning!
Dricker du främst mousserande som aperitif eller även till mat?
Faktum är att mousserande går utmärkt att para med olika råvaror, men undvik gärna rå lök, vinäger, vindruvor, lingon, rabarber och starka kryddor.
Vad som dock funkar finfint är:
Extra Brut/Brut Nature och ostron!
Brut och sushi, skaldjur eller Asiatisk mat.
Blanc de Blancs och krämiga ostar eller fisk.
Blanc de Noirs och fågel, gris eller staka ostar.
Rosé och pasta, grillat, efterrätter och frukt.
Att kombinera bubbel med mat kan verkligen accentuera upplevelsen eller förstöra den totalt - så välj med omsorg.
@orrefors @champagnehuset @lecreusetse @iittala
Taggar: skumpa bubbel tonfisk sousvide rödbetor söndagsmys mousserande champagne ? söndagsläsning

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

14 Kommentarer

  1. theheavenlybalcony

    Vad har du för erfarenheter av att använda champagne i matlagning ? Tips på maträtter förutom grön ärtsoppa

     
    Svara
  2. ritazm

    Både och 😉

     
    Svara
  3. marikae2

    Tack för tips ????#skål

     
    Svara
  4. tuulapaulsson

    Planerar en meny för nyår med bubbel både till och i maten ?

     
    Svara
  5. alvadon

    Både och Tack för suveräna tips

     
    Svara
  6. kevinrlavoie

    Vilken härlig bild! Bra stämning!

     
    Svara
  7. mousserande.se

    @theheavenlybalcony Har gjort en del saker, främst soppa som du nämner, men även såser, efterrätter, musslor m.m.

     
    Svara
  8. mousserande.se

    @theheavenlybalcony Återkommer nog framöver med några bra recept.

     
    Svara
  9. mousserande.se

    @tuulapaulsson Härligt! Vad skall du göra?

     
    Svara
  10. tuulapaulsson

    Grön sparrissoppa till förrätt och champagnesorbet till efterrätt. Har inte riktigt bestämt mig för huvudrätten än… tips? Ej skaldjur tyvärr… @mousserande.se

     
    Svara
  11. theheavenlybalcony

    Kul, är med i ett kooperativ där vi träffas och lagar mat på rätt hög nivå utifrån ett tema och igår slog mig tanken att man kanske kan ha champagne som tema. Jag ska kolla med vår matmäster.

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!