oktober 18, 2016

Recension på Instagram Oct 18, 2016 @ 15:53

ANNONS:

Hur botar man bäst höstdeppen?
Jo, med champagne såklart!
Denna eftermiddag börjar med något glas Paul Bara Grand Rosé (privatimport 379 kr). Den lanseras lite senare under året och då lovar jag att hojta till igen. Baserad på 90% Pinot Noir och resten Chardonnay från Grand Cru-byn Bouzy. Färgen är orangerosa med mycket små och långvariga bubblor. Dofter av röda bär ackompanjerat med kex och örter går att skönja. En tydlig ton av körsbär är det mest utstickande. Smaken är raffinerad och fyllig där aromer av mogna hallon, körsbär, honung och peppar samsas med smultron, kalk och lätta citrustoner. En riktig höjdarrosé med en balanserad syra så förvänta er att den dyker upp igen när den väl finns att få tag på enkelt. Betyget blir 9 (exceptionellt)! Nu mår jag genast mycket bättre och kanske blir det ytterligare en provning ikväll. Ha det finfint!

Hur botar man bäst höstdeppen?
Jo, med champagne såklart!
Denna eftermiddag börjar med något glas Paul Bara Grand Rosé (privatimport @champagnehuset 379 kr). Den lanseras lite senare under året och då lovar jag att hojta till igen. Baserad på 90% Pinot Noir och resten Chardonnay från Grand Cru-byn Bouzy. Färgen är orangerosa med mycket små och långvariga bubblor. Dofter av röda bär ackompanjerat med kex och örter går att skönja. En tydlig ton av körsbär är det mest utstickande. Smaken är raffinerad och fyllig där aromer av mogna hallon, körsbär, honung och peppar samsas med smultron, kalk och lätta citrustoner. En riktig höjdarrosé med en balanserad syra så förvänta er att den dyker upp igen när den väl finns att få tag på enkelt. Betyget blir 9 (exceptionellt)! Nu mår jag genast mycket bättre och kanske blir det ytterligare en provning ikväll. Ha det finfint!
@champagnehuset
Taggar: tisdagslyx ? mousserande paulbara grandcru skumpa höstbubbel bubbel medicinmothöstdeppen champagne

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

19 Kommentarer

 1. saax76

  Vacker bild ??

   
  Svara
 2. mianorden

  Lycklig ägare till två flaskor ??

   
  Svara
 3. kevinrlavoie

  Drack min sista några veckor sedan. Passar väldigt bra till maten den där!

   
  Svara
 4. mousserande.se

  @kevinrlavoie @mianorden Vad skulle ni ge den för betyg?

   
  Svara
 5. mianorden

  Skulle nog säga samma lika som du en 9:a

   
  Svara
 6. aleaxpopp

  Måste testa! Avisera gärna i tid ??

   
  Svara
 7. kevinrlavoie

  En 9:a är den väl värd för det priset!

   
  Svara
 8. ronnypenti

  Ja jäklar… Annat än Alvedon !

   
  Svara
 9. nettsson66

  Skulle gärna prova den!

   
  Svara
 10. ahlqvistlotta

  Kan man fråga om rekommendationer till en champagneprovning? Vi är glada amatörkvinnor som träffas o försöker lära oss om champagne o bubbel! Vi smakar av 3 sorter! Sammanlagda värdet bör ligga runt 800-1000kr o från Systembolaget! Hoppas ni kan komma med lite tips!

   
  Svara
 11. mousserande.se

  @ahlqvistlotta Givetvis kan jag ge tips, men det är svårt när jag inte vet era preferenser. Generellt skulle jag dock välja att lägga upp provningen enligt ett tema, ex. vertikalprovning (samma bubbel men olika årgångar), horisontalprovning (olika bubbel från samma årgång), druvprovning1 (tre olika skapelser med 100% av vardera druva), druvprovning2 (exakt samma druvsammansättning i olika skapelser) eller prisvärtprovning (samma pris på samtliga). Något av dessa som låter lockande?

   
  Svara
 12. ahlqvistlotta

  Men å va snällt @mousserande.se Vertikal eller horisontell låter verkligen spännande! Tror du att det är ngt för ”amatörtjejer” så litar jag på dig och tar gärna emot tips! ???

   
  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!