september 21, 2016

Recension på Instagram Sep 21, 2016 @ 19:58

ANNONS:

Har ni provat ett bubbel gjort med Method Ancestrale, dvs. ursprungsmetoden? Den går även under många lokala namn i olika franska regioner, såsom “rurale”, “artisanale” och “gaillacoise”. Skillnaden mot Methode Classique är att den första jäsningen är inte helt avslutad när vinet tappas på flaska vilket innebär att kolsyran produceras av naturliga sockerarter. Man genomför inte heller degorgering och dosage, men vinet filtreras vanligen. Ikväll provar vi det ekologiska Domaine Labarthe Brut Methode Ancestrale (nr 76230; 164 kr) som kommer från Castanet i södra Frankrike. Den är helt baserad på druvan Mauzac och är mycket frisk och fräsch med riktigt tydliga inslag av grönt äpple. Vidare finner man en lättare arom av citrus och ljust bröd, men det är främst äpplet som märks. Eftersmaken är mycket kort och lämnar en renande känsla i munnen. Det njöts tillsammans med brieost och hemmagjord plommonmarmelad och det fungerade utmärkt då både ostens- och bubblets smaker amplifierades. Ett mycket spännande bubbel och betyget blir 8 (mycket bra)!
Har ni provat ett bubbel gjort med Method Ancestrale, dvs. ursprungsmetoden? Den går även under många lokala namn i olika franska regioner, såsom “rurale”, “artisanale” och “gaillacoise”. Skillnaden mot Methode Classique är att den första jäsningen är inte helt avslutad när vinet tappas på flaska vilket innebär att kolsyran produceras av naturliga sockerarter. Man genomför inte heller degorgering och dosage, men vinet filtreras vanligen. Ikväll provar vi det ekologiska Domaine Labarthe Brut Methode Ancestrale (nr 76230; 164 kr) som kommer från Castanet i södra Frankrike. Den är helt baserad på druvan Mauzac och är mycket frisk och fräsch med riktigt tydliga inslag av grönt äpple. Vidare finner man en lättare arom av citrus och ljust bröd, men det är främst äpplet som märks. Eftersmaken är mycket kort och lämnar en renande känsla i munnen. Det njöts tillsammans med brieost och hemmagjord plommonmarmelad och det fungerade utmärkt då både ostens- och bubblets smaker amplifierades. Ett mycket spännande bubbel och betyget blir 8 (mycket bra)! @brasri_vin
Taggar: labarthe bubbel mousserande ekologisk ? lillördag vardagslyx onsdagsmys methodancestrale

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

11 Kommentarer

 1. jonathananhed

  Det har jag, har även druckit champagne där druvorna pressats på det gamla viset, det märket är min absoluta favorit.. Så denna måste jag självklart också prova 🙂 164 :- var billigt !

   
  Svara
 2. brasri_vin

  Vikingarna brukade segla upp Garonne floden för att få vin från Gaillac, som är ett gammalt vinregion i Frankrike! Kanske gillade de Mauzac druvor som smakar av äpple! #gaillac #mauzac #methodeancestrale #10%

   
  Svara
 3. asawest

  den måste jag prova!

   
  Svara
 4. kekstrom25

  Fint glas! Vill gärna ha tag i några liknande med blästrat tryck. Någon som vet var man kan köpa?

   
  Svara
 5. brasri_vin

  @kekstrom25 kan fråga Labarthe om du vill. Kontakta mig?

   
  Svara
 6. bubbelgubben

  Får man glasen på köpet när man köper vinet? Har inte sett sådana erbjudanden på Systembolaget tidigare…

   
  Svara
 7. kevinrlavoie

  Häftigt! Och tillhörande glas hade du också!

   
  Svara
 8. mousserande.se

  @bubbelgubben Om Systembolaget ändå tillhandahöll den lyxen. Nej, den har snappats upp från en importör tidigare och jag tyckte den passade bra idag. Det är det ”klassiska” glastypen för denna typ av bubbel.

   
  Svara
 9. mousserande.se

  @jonathananhed Det är en spännande upplevelse!

   
  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!