Ostron Blanc de Blancs Grand Cru (8,5)

Champagne Pertois-Moriset etablerades 1951 i Grand Cru-byn Le Mesnil sur Oger. Idag drivs verksamheten av dottern Cecile och hennes man Vincent. Man har 19 ha odlingar i Côtes de Blancs och Sezanne planterade med Chardonnay och Pinot Noir och tillverkar ca 100 000 flaskor. Ostron Blanc de Blancs Grand Cru är gjord uteslutande på Chardonnay från Le Mesnil sur Oger.

Ostron Blanc de Blancs Grand CruChampagnehus: Pertois-Moriset
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Dosage: 5 g/L
Arom: Frisk och fruktig med toner av äpple, ljust bröd, citrusfrukter och mineral.
Smak: Torr, fruktig och frisk med krämiga nyanser av grönt och gult äpple, mogna citrusfrukter, rostat bröd, grapefrukt och mineral.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 299 kr
Artikelnr: 82901
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Ostron Blanc de Blancs Grand Cru är en riktigt bra champagne som är förvånansvärt lågt prissatt! Den har de klassiskt fruktiga äppel- och citrustonerna, men även en trivsamt balanserad syra och viss bakomliggande mineralitet. Funkar den bra till ostron? Jajemensan! Faktum är att den under flera år har varit den officiella Cuvéen hos Ostronakademien på Västkusten. Huset är det välrenommerade Pertois-Moriset! En riktigt prisvärd champagne! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Ostron Blanc de Blancs Grand Cru? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: