Palmer Vintage Brut 2009 (8,5)

Sju druvodlande kollegor bestämde sig för att bilda kooperativet Producteurs des Grands Crus de Champagne i Avize 1947. Under ledning av Henri Foureur och Jean Quendardel utvecklades kooperativet och flyttade 1959 från Avize till centrum av Reims. Genom förvärv av champagnehuset H Goulet och tre angränsande egendomar fick man då tillgång till stora underjordiska källare och grottor där man idag lagrar sina viner. År 1967 bytte man namn till Societé Coopérative de Productuers des Grands Terroirs de la Champagne – känt som Palmer & Co. Idag ingår fler hundra odlare i kooperativet och tillsammans äger de över 400 ha vinodlingar.
Palmer Vintage Brut 2008
Producent: Palmer & Co
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 7 g/L
Arom: Mycket frisk doft av gult äpple, inslag av rostat bröd, citrus och mineral.
Smak: Torr, frisk och fruktig med en trivsam nyans av moget äpple och tropisk frukt. Vidare finner man inslag av grapefrukt och mineral.
Serveringstemperatur: 8-12 grader
Passar bra till: Aperitif, skaldjur, fågel eller fisk.
Pris: 349 kr
Artikelnr: 7867
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Palmer Vintage Brut 2009 är en trivsam champagne från kooperativet Palmer. Den är riktigt frisk och fruktig, med härligt mjuka toner av äpple och tropisk frukt. Produktionsmässigt är skapelsen lagrad på sin jästfällning i 4 år vilket ger en härlig aromprofil. En riktigt prisvärd champagne! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Palmer Vintage Brut 2009? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: