Pascal Mazet Unique Brut (7,5)

Champagne Pascal Mazet är en producent i ”rosornas by”, dvs Chigny-le-Roses, belägen vid Montagne de Reims och förfogar över 2 hektar i Chigny, Ludes och Ambonnay. Pascal Mazet är vida känd för sitt låga skördeuttag och hälften av druvorna är Pinot Meunier. De äldsta vinstockarna är planterade 1954 och de övriga är ca 30 år gamla. År 2009 gjorde de valet att byta till ekologisk certifiering och det är nu en sann glädje att få presentera deras Cuvee Unique Bio för den svenska marknaden.

Pascal Mazet Unique BrutChampagnehus: Pascal Mazet
Årgång: NV
Sockerhalt: 6 g/L
Alkoholhalt: 12,0%
Arom: Doften är mycket trivsam med toner av citrus, ljust bröd, mogna gröna äpplen och en lätt nougat.
Smak: Frisk och torr med toner av grönt äpple, citrusfrukter, grapefrukt, mineral och krusbär. Markerad, men balanserad syra.
Serveringstemperatur: 6-12 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck eller skaldjursrätter.
Pris: 436 kr
Artikelnr: 78228
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Pascal Mazet Unique Brut är en ekologisk champagne som är gyllene till färgen med pigga bubblor. Både smaken och doften har avtryck från Pinot Meunier-druvan, men dess djupt fruktiga karaktär. Primärt återfinns grönt äpple och citrusfrukter, men man anar även nougat-toner i bakgrunden. Syran är relativt markerad, men upplevs balanserad. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 7,5.

Hur betygsätter du Pascal Mazet Unique Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.