Paul Bara Brut Millésime Grand Cru 2008 (9,0)

Paul Bara tog över champagnehuset, som ligger i Grand Cru-byn Bouzy, som tonåring för mer än 60 år sedan. Numera drivs firman av dottern Chaneale Bara, den 7:e generationen Bara sedan grundandet av vingården 1833. De har 11 ha mark och den lägsta åldern på vinrankorna som används är 35 år.

Paul Bara Millésime Grand Cru 2008Champagnehus: Paul Bara
Årgång: 2008
Alkoholhalt: 12,5%
Sockerhalt: 8 g/L (Brut)
Arom: Frisk och härlig doft med en trevlig arom av rött äpple, solmogna citrusfrukter samt ljust bröd.
Smak: Fruktig och frisk med medelhög syra. Komplexa nyanser av brioche, röda äpplen, persika, nougat, citrus med diskreta toner av röda bär och mineral.
Serveringstemperatur: 7-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur eller som aperitif.
Pris: 449 kr
Artikelnr: 78335
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Paul Bara Millésime Grand Cru 2008 är en mycket härlig skapelse som verkligen är värd att prova. Paul Bara, Pinot Noir-druvans mästare, har gjort det igen – skapat en fenomenal årgångschampagne i Grand Cru-kvalitet där aromprofilens tungvikt ligger på krispigt rött äpple och friska solmogna citrusfrukter. Ett härligt komplext vin från vinrankor som är över 40 år och som legat och mognat på sin jästfällning under hela 8 år! Köp en låda och njut nu under hösten samt köp en låda och spara 15-20 år till för en ambrosia utan dess like. Om det inte framgått ännu så, ja, jag gillar verkligen den här skapelsen! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Paul Bara Millésime Grand Cru 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.