Paul Bara Special Club Rosé Grand Cru 2012 (9,0)

Paul Bara tog över champagnehuset, som ligger i Grand Cru-byn Bouzy, som tonåring för mer än 60 år sedan. Numera drivs firman av dottern Chaneale Bara, den 7:e generationen Bara sedan grundandet av vingården 1833. De har 11 ha mark och den lägsta åldern på vinrankorna som används är 35 år.

Paul Bara Special Club Rosé Grand Cru 2012Champagnehus: Paul Bara
Årgång: 2012
Alkoholhalt: 12,5%
Sockerhalt: 8 g/L (Brut)
Arom: Frisk och diskret fruktig med inslag av röda bär som jordgubbe, vinbär, körsbär smultron och hallon.
Smak: Torr, komplex och fruktig med toner av moget äpple, grapefrukt, jordgubbe, smultron, röda vinbär och körsbär. Vidare finner man en kalkrik mineralton och en lång trivsam eftersmak.
Serveringstemperatur: 7-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, grillat eller som aperitif.
Pris: 795 kr
Artikelnr: 78871
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Paul Bara Special Club Rosé Grand Cru 2012 är en mycket trivsam kreation från ett bra hus. Just denna skapelse har legat hela 5 år på jästfällningen och man har använt 8% rött vin för färgen. Doften som möter en är diskret fruktigt, men med tydliga bärtoner. Det finns även en bakomliggande fräschör som upplevs trivsam. Smaken är lätt parfymig, men med härliga toner av, även här, röda bär, men som även har en viss kalkig mineralitet och äppelfruktighet. Den har en vacker mousse och är svagt laxrosa till färgen. Kanske inte den mest optimala kompanjon till en fruktig sallad, men som aperitif och till fisk/fågel/kött funkar den riktigt bra. En klar roséfavorit, om än lite dyr i jämförelse med många andra Special Club! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Paul Bara Special Club Rosé Grand Cru 2012? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: