Pere Ventura Maria del Mar Gran Reserva 2014

Posted · Add Comment

🍾 Pere Ventura Maria del Mar Gran Reserva 2014.
🏷 77155; 146 kr
🍇 60% Xarel-lo och 40% Chardonnay.
🍭 0,5 g/ 100 ml (Brut).
👃 Fräsch och frisk med trevliga toner av äpple, citrus, ingefära och mineral.
💋 Mycket torr och frisk med inslag av rostat bröd, melon, äpple, rök, citrus, mandel och honung.
👤 År 1992 började Pere Ventura Vendrell förverkliga sin dröm att producera viner precis som hans familj hade gjort tidigare sedan 1898. Vingården ligger i Cavas huvudstad Sant Sadurní d’Anoia, Penedès, 35 km söder om Barcelona. De två olika druvorna som används till Maria del Mar vinifieras separat där en del av Chardonnay musten får ligga på ekfat i 5 månader där man flitigt rör om i faten – sk batonnage innan vinet blandas för att sedan genomgå den andra jäsningen på flaska under minst 30 månader. Detta ger ett fylligt vin med smak av rostat bröd och lite rökta toner. En krämig välstrukturerad årgångs-Cava med mogna toner av äpple och citrus, men som även har en hel del underliggande nyanser av stenfrukt, ingefära och mandel. Mycket trivsam!
🏅 8,5 (mycket bra Cava)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dags för klucköppning och ikväll är det en Cava som gäller! Skål på er alla underbara bubbelälskare!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🍾 Pere Ventura Maria del Mar Gran Reserva 2014.
🏷 77155; 146 kr.
 60% Xarel-lo och 40% Chardonnay.
 0,5 g/ 100 ml (Brut).
🏼 Fräsch och frisk med trevliga toner av äpple, citrus, ingefära och mineral.
 Mycket torr och frisk med inslag av rostat bröd, melon, äpple, rök, citrus, mandel och honung.
 År 1992 började Pere Ventura Vendrell förverkliga sin dröm att producera viner precis som hans familj hade gjort tidigare sedan 1898. Vingården ligger i Cavas huvudstad Sant Sadurní d’Anoia, Penedès, 35 km söder om Barcelona. De två olika druvorna som används till Maria del Mar vinifieras separat där en del av Chardonnay musten får ligga på ekfat i 5 månader där man flitigt rör om i faten – sk batonnage innan vinet blandas för att sedan genomgå den andra jäsningen på flaska under minst 30 månader. Detta ger ett fylligt vin med smak av rostat bröd och lite rökta toner. En krämig välstrukturerad årgångs-Cava med mogna toner av äpple och citrus, men som även har en hel del underliggande nyanser av stenfrukt, ingefära och mandel. Mycket trivsam!
🏅 8,5 (mycket bra Cava)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@missionliquor @pereventuracava @orrefors
Taggar: cava 🥂 klucköppning 🍾 mousserande lördagsgodis mys bubbelkalendern2018 bubbel korkar
Länk till inlägget Dec 22, 2018 @ 20:11

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)