Pertois-Lebrun Grand Cru Blanc de Blanc 2007 (8,5)

 

Millesime är Pertois-Lebruns årgångschampagne från 2007 lanserades hösten 2015. Just 2007 bjöd på varmt vårväder, men en ganska kylig sommar minskade skördarnas storlek. Sensommaren bjöd på bra förhållanden och det anses allmänt att chardonnay-druvorna nådde en högre kvalitet än pinot-druvorna detta år. Pertois-Lebrun arbetar med lång lagringstid, endast en pressning samt låg sockerhalt.

Pertois-Lebrun Grand Cru Blanc de Blanc 2007Champagnehus: Pertois-Lebrun
Alkoholhalt: 12%
Årgång: 2007
Dosage: 5 g/L
Arom: Frisk, fruktig, moget äpple, mineral, ljust bröd och citrusfrukter.
Smak: Torr, frisk och med en trevligt balanserad syra. Smaker av gult äpple, apelsin, nougat, rostat bröd, grapefrukt och mineral återfinns.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 449 kr
Artikelnr: 79547
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Pertois-Lebrun Grand Cru Blanc de Blanc 2007 använder enbart första pressningen, malolaktisk jäsning på ståltank samt en mycket liten dosage. Vinet har lagrats 7 år på flaska innan det degorgerades hösten 2015. Endast 951 flaskor har producerats av denna årgångschampagne. Vi upplever detta som relativt ungt vin där en del av smakerna ligger dolda i väntan på att frigöras. Dock är det en riktigt härlig upplevelse redan nu och den rekommenderas varmt! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Pertois-Lebrun Grand Cru Blanc de Blanc 2007? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: