juli 4, 2019

Pol Roger Blanc de Blancs 2012

Data structure unexpected.

🍾 Pol Roger Blanc de Blancs 2012.
nr 88285; 695 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.
🍇 100% Chardonnay.
🍭 0,6 g/100 mL (Brut).
👃🏼 Väldigt komplex doft av rostat bröd, lime, mogna äpplen och mineral.
💋 Torr och mycket frisk med härliga äppeltoner som blandas med citron, apelsin, ljust bröd och nougat-aromer. Ett härligt inslag av mandel finns närvarande och även en lätt nyans av ananas och mineral.
👤 Pol Roger grundades 1849 och är idag ett av de få champagnehusen som fortfarande är familjeägt. Just Pol Rogers Blanc de Blancs har ofta en härlig fräschör, men samtidigt utstrålar den en enorm kraft och styrka! Just 2012an är gjord på Chardonnay från de bästa Grand Cru-lägena i Côte des Blancs: Avize, Chouilly, Cramant, Oger och Oiry. Det är en fantastiskt bra BdB som har de klassiska smakerna, men med Pol Rogers härliga hus-stil inblandad. Hela 6 år har den legat på jästfällningen och dosagen är relativt låg vilket ger ett härligt torrt, men ändå friskt och fruktigt mousserande vin. I jämförelse med 2008an är denna mer öppen och tillgänglig samt i jämförelse med 2009an är denna mer balanserad. Detta är, utan tvekan, en av de bästa BdB så nära inpå degorgering. Då vinet är på pass ungt förutspår jag en fantastisk utveckling i upp 20 år!
🏅 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Taggar: skumpa polrogerbdb12 vintips chardonnay tipsförvinkällaren bubbel polroger ? mousserande polrogerblancdeblancs2012 ? champagne prisvärd bdb blancdeblancs
Länk till inlägget jul 04, 2019 @ 19:59

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Data structure unexpected.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!