Pol Roger Blanc de Blancs 2012

31 mar, 2019 | 9, Blanc de Blancs, Brut, Champagne

🍾 Pol Roger Blanc de Blancs 2012.
nr 88285; 695 kr
🍇 100% Chardonnay.
🍭 0,6 g/100 ml (Brut).
👃🏼 Väldigt komplex doft av rostat bröd, lime, mogna äpplen och mineral.
💋 Torr och mycket frisk med härliga äppeltoner som blandas med citron, apelsin, ljust bröd och nougat-aromer. Ett härligt inslag av mandel finns närvarande och även en lätt nyans av ananas och mineral.
👤 Pol Roger grundades 1849 och är idag ett av de få champagnehusen som fortfarande är familjeägt. Just Pol Rogers Blanc de Blancs har ofta en härlig fräschör, men samtidigt utstrålar den en enorm kraft och styrka! Just 2012an är gjord på Chardonnay från de bästa Grand Cru-lägena i Côte des Blancs: Avize, Chouilly, Cramant, Oger och Oiry. Det är en fantastiskt bra BdB som har de klassiska smakerna, men med Pol Rogers härliga hus-stil inblandad. Hela 6 år har den legat på jästfällningen och dosagen är relativt låg vilket ger ett härligt torrt, men ändå friskt och fruktigt mousserande vin. I jämförelse med 2008an är denna mer öppen och tillgänglig samt i jämförelse med 2009an är denna mer balanserad. Detta är, utan tvekan, en av de bästa BdB så nära inpå degorgering. Då vinet är på pass ungt förutspår jag en fantastisk utveckling i upp 20 år!
🏅 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Pol Roger sviker aldrig, eller hur? En gammal trotjänare i ny årgång måste givetvis provas och inte blev man missnöjd direkt!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Pol Roger Blanc de Blancs 2012.
? nr 88285; 695 kr.
 100% Chardonnay.
 0,6 g/100 ml (Brut).
? Väldigt komplex doft av rostat bröd, lime, mogna äpplen och mineral.
 Torr och mycket frisk med härliga äppeltoner som blandas med citron, apelsin, ljust bröd och nougat-aromer. Ett härligt inslag av mandel finns närvarande och även en lätt nyans av ananas och mineral.
 Pol Roger grundades 1849 och är idag ett av de få champagnehusen som fortfarande är familjeägt. Just Pol Rogers Blanc de Blancs har ofta en härlig fräschör, men samtidigt utstrålar den en enorm kraft och styrka! Just 2012an är gjord på Chardonnay från de bästa Grand Cru-lägena i Côte des Blancs: Avize, Chouilly, Cramant, Oger och Oiry. Det är en fantastiskt bra BdB som har de klassiska smakerna, men med Pol Rogers härliga hus-stil inblandad. Hela 6 år har den legat på jästfällningen och  dosagen är relativt låg vilket ger ett härligt torrt, men ändå friskt och fruktigt mousserande vin. I jämförelse med 2008an är denna mer öppen och tillgänglig samt i jämförelse med 2009an är denna mer balanserad. Detta är, utan tvekan, en av de bästa BdB så nära inpå degorgering. Då vinet är på pass ungt förutspår jag en fantastisk utveckling i upp 20 år!
? 9,0 (exceptionell champagne)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@ldhpolroger @pol_roger
Taggar: bubbel champagne vintips polrogerblancdeblancs2012 bdb mousserande polroger polrogerbdb12 skumpa ? ? blancdeblancs prisvärd tipsförvinkällaren chardonnay
Länk till inlägget mar 31, 2019 @ 16:34

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev