Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2006

3 jul, 2018 | 9,5, Brut, Champagne, Prestige

? Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill 2006
? nr 7548; 1449 kr
? Ytterst hemlig, men den består huvudsakligen av Pinor Noir samt en del Chardonnay.
? 0,5 g/100 mL (Brut).
?? Komplex, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, choklad, hasselnötter och apelsin.
? Torr, mycket frisk, komplex, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, mineral, apelsinskal, tropiska frukter, nektarin, nougat och rostat bröd.
? Drygt tio år efter Churchills död, 1976, lanserade Pol Roger sin prestigechampagne under namnet Cuvée Sir Winston Churchill. Syftet var att skapa en champagne som liknar Churchills favoritårgång 1947, med druvor från samma vingårdar, samma druvblandning och framställd på i stort sett samma vis som 1947. Detta är ett fantastiskt vin som verkligen visar hur exceptionellt bra champagne man kan skapa! Den är elegant, komplex och balanserad med en enorm smakrikedom och kraft som får vinet att leva länge i munhålan. Primärt återfinner man härliga inslag av gula äpplen, tropiska frukter, nougat och rostat bröd. I jämförelse med den tidigare årgången, 2004, så upplever jag denna mer tillgänglig nu direkt, men det finns även potential för lagring i minst 20 år!
? 9,5 (exceptionell champagne)!

Ny årgång som nyss lanserats måste givetvis provas och denna är godare än föregångaren!
_______________
? Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill (nr 7548; 1449 kr).
 Ytterst hemlig, men den består huvudsakligen av Pinor Noir samt en del Chardonnay.
 0,5 g/100 ml (Brut).
? Komplex, något utvecklad doft med inslag av rostat bröd, gula äpplen, choklad, hasselnötter och apelsin.
 Torr, mycket frisk, komplex, något utvecklad smak med inslag av gula äpplen, mineral, apelsinskal, tropiska frukter, nektarin, nougat och rostat bröd.
 Drygt tio år efter Churchills död, 1976, lanserade Pol Roger sin prestigechampagne under namnet Cuvée Sir Winston Churchill. Syftet var att skapa en champagne som liknar Churchills favoritårgång 1947, med druvor från samma vingårdar, samma druvblandning och framställd på i stort sett samma vis som 1947. Detta är ett fantastiskt vin som verkligen visar hur exceptionellt bra champagne man kan skapa! Den är elegant, komplex och balanserad med en enorm smakrikedom och kraft som får vinet att leva länge i munhålan. Primärt återfinner man härliga inslag av gula äpplen, tropiska frukter, nougat och rostat bröd. I jämförelse med den tidigare årgången, 2004, så upplever jag denna mer tillgänglig nu direkt, men det finns även potential för lagring i minst 20 år!
? 9,5 (exceptionell champagne)!
_______________
@pol_roger @ldhpolroger @orrefors @erikalagerbielke
Taggar: cuveesirwinstonchurchill ? mousserande champagne polroger vm2018 ? skumpa bubbel cuveesirwinstonchurchill2006 fotboll
Länk till inlägget Jul 03, 2018 @ 20:08

Hur betygsätter du vinet?

19 Kommentarer

 1. pellepuss

  Provade denna i torsdags, himmel vilken god champagne ?

  Svara
 2. bubbelgubben

  @mousserande.se Vad avser du med att CSWC lanserades 1976? Var det info till marknaden om att man hade gjort detta hyllningsvin? För själva releasen av vinet är jag ganska säker på gjordes under 1984.??

  Svara
 3. bubbelgubben

  Första årgången av CSWC var 1975, dvs. 10 år efter Churchills död 1965, och buteljerades endast på magnum. Tanken var att detta skulle vara ett hyllningsvin till Churchills ära och inte tillverkas någon mer gång än just 1975. Dock blev trycket från ”vinvärlden” för stort och 1979 valde man att göra vinet igen och därefter fortsätta göra det trots att man redan hade ett annat prestigevin i sin kollektion, Pol Roger P.R. Reserve Speciale. Man fortsatte sedan med båda dessa prestigeviner till och med 1988 då man slutade med P.R. och valde att satsa på CSWC som sitt prestigevin. Om jag minns saken rätt så släpptes första årgången CSWC, dvs. årgång 1975, ut på marknaden år 1984.

  Svara
 4. saravisby

  @mousserande.se Ok. Vi har bara testat 2002 och den hade också legat ett tag. Gudomlig. Kul med tips?

  Svara
 5. mousserande.se

  @saravisby 2002 var bättre, men då jag provade den hade flaskan legat ett tag så det går egentligen inte att jämföra rakt av

  Svara
 6. saravisby

  Om du jämför med 2002 då?

  Svara
 7. caalhero

  @krja1980 ja heller hur En dag….

  Svara
 8. sebbovich

  @sebbovich kom på bilden innan

  Svara
 9. sebbovich

  Kommer den i en fin låda ?

  Svara
 10. karinahansen68

  Vi har en flaska Pol ifrån 2000 , undrar när vi ska smaka den ?. Beställt fyra flaskor av denna nu, ska bli intressant att smaka den ???

  Svara
 11. kevinrlavoie

  Den ska köpas och stoppas undan ett litet tag till!

  Svara
 12. bisellskan

  Vad kul, blir sugen på att införskaffa en flaska!

  Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev