Pol Roger Pure Brut Nature (8,5)

 

1849 sålde den 18 årige Pol Roger sitt första vin till en handlare i sin hemby Aÿ. Detta var startskottet för en av världens mest kända Champagnehus. 1851 flyttade firman till Epernay och 1855 påbörjade Pol produktionen av Brut Champagne. Pol Roger är fortfarande familjeägt och äger idag 85 hektar vingårdar runt Epernay och dessa täcker 45 % av behovet. Resterande 55 % tas från Pinot-byar för att ge ryggrad åt vinerna. Produktionen är cirka 1,4 miljoner flaskor per år

Pol Roger Pure Brut NatureChampagnehus: Pol Roger
Alkoholhalt: 12%
Sockerhalt: 0 g/L
Arom: Diskret, brödig doft med inslag av grönt äpple, citrus, nougat, blommor och mineral.
Smak: Torr, frisk, harmonisk smak med inslag av grönt äpple, honung, citrus, choklad, rostade nötter och mineral. Syran är hög, men balanserad.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel.
Pris: 439 kr
Artikelnr: 77069
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Pol Roger Pure Brut Nature är en trevligt, mycket torr, skapelse med en doft och smak som är väldigt lika varandra. Primärt är det citrustonerna som framkommer med en underliggande hög mineralitet. Syran uppfattas rätt hög, men är bra balanserad. Eftersmaken är långvarig och det ändrar inte karaktär under uppvärmning i munhålan. .Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Pol Roger Pure Brut Nature? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: