Pommery Brut Royal Rosé

23 mar, 2019 | 8,5, Brut, Champagne, Rosé

🍾 Pommery Brut Royal Rosé.
nr 72322; 439 kr
🍇 30% PN, 30% PM och 40% C.
🍭 1,0 g/100 mL (Brut).
👃🏼 Frisk och fruktig med nyanser av körsbär, jordgubbe, smultron, nougat och kex.
💋 Torr, frisk, fräsch och fruktiga toner med primära inslag av rabarber, svarta vinbär, jordgubbe, smultron, hallon, körsbär, nougat, kex, örter och blodapelsin.
👤 Pommery ligger i hjärtat av Reims och är enda Champagnehuset som har vinodlingar mitt i stan! Upphovsmännen bakom champagnehusets Pommery är Alexandre Louis Pommery och Narcisse Greno som tillsammans grundade ett handelshus 1856. Redan 31:a december 1856 var alla av Pommerys viner sk Grand Crus och när Mr Pommery gick bort 1858 togs driften över av Madame Pommery. Pommery Rosé lagras hela 36 månader för att utveckla den unika karaktären och 7% rött vin från Bozy adderas för att ge den orangeskimrande färgen. Smaken är harmoniskt balanserad och består primärt av röda bär med en bakomliggande nougat- och kex-ton. Syran är balanserad med små eleganta bubblor. Ett riktigt trivsamt rosévin som kommer i en häftig trälåda och som nog utvecklas av lagring under minst 5-10 år.
🏅 8,5 (mycket bra Champagne).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dags för lördagsbubbel! Denna eftermiddag blir det en, relativt nylanserad, roséchampagne som kom i en trälåda (svep).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Pommery Brut Royal Rosé.
? nr 72322; 439 kr.
 30% PN, 30% PM och 40% C.
 1,0 g/100 mL (Brut).
? Frisk och fruktig med nyanser av körsbär, jordgubbe, smultron, nougat och kex.
 Torr, frisk, fräsch och fruktiga toner med primära inslag av rabarber, svarta vinbär, jordgubbe, smultron, hallon, körsbär, nougat, kex, örter och blodapelsin.
 Pommery ligger i hjärtat av Reims och är enda Champagnehuset som har vinodlingar mitt i stan! Upphovsmännen bakom champagnehusets Pommery är Alexandre Louis Pommery och Narcisse Greno som tillsammans grundade ett handelshus 1856. Redan 31:a december 1856 var alla av Pommerys viner sk Grand Crus och när Mr Pommery gick bort 1858 togs driften över av Madame Pommery. Pommery Rosé lagras hela 36 månader för att utveckla den unika karaktären och 7% rött vin från Bozy adderas för att ge den orangeskimrande färgen. Smaken är harmoniskt balanserad och består primärt av röda bär med en bakomliggande nougat- och kex-ton. Syran är balanserad med små eleganta bubblor. Ett riktigt trivsamt rosévin som kommer i en häftig trälåda och som nog utvecklas av lagring under minst 5-10 år.
? 8,5 (mycket bra Champagne).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@riedel_official @domainewines @champagnepommery
Taggar: pommery tips vin mousserande vintips lördagsbubbel rosé skumpa bubbel brut lördagsgodis ? champagne ?
Länk till inlägget mar 23, 2019 @ 16:59

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev