Räkor på smörstekt bröd med dillmajonnäs och löjrom

4 nov, 2021 | Tilltugg

Mumsigt till mousserande: Räkor på smörstekt bröd med dillmajonnäs och löjrom⁠⁠

För 2 personer, tar 5 min att tillaga.

Detta behövs:
8 stora räkor
2 skivor rostbröd
2 msk majonnäs
2 körsbärstomater
1 citron
Ett knippe dill
4 tsk löjrom
Smör
Salt

Så här gör du:
Skala räkorna. Skär ut en cirkel ur brödet och smörstek.
Finhacka sedan dill och blanda ungefär 1 msk med 2 msk majonnäs. Salta, tillsätt 2 krm citronsaft och rör om. Skiva plommontomaterna i smala skivor.
Bred ut örtmajonnäsen på brödet, lägg på 4 små tomatskivor och sedan 4 räkor. Montera lite löjrom på toppen och garnera med någon kvist dill.

Bubbeltips till rätten:⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Ca’ Montini Prosecco Extra Dry (nr 77377)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Billecart-Salmon Brut Réserve⁠⁠ (nr 7454)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Comtesse de Neples Brut⁠⁠ (nr 52537)⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev