Recension av 77796

Posted · 14 Comments

Vilken fantastisk kväll! Blå himmel, sol på nedgång och lite gott prosecco upphällt. Ikväll njuts Filacorta Prosecco Extra Dry (nr 77796; 149kr). Doften är lätt med tropiskt inslag. Det är nästan så man känner aromer från Söderhavet. Smaken är halvtorr och frisk med inslag av melon, citrus, brioche och äpple. Det är lätt att göra misstaget att tro att Prosecco 'Extra Dry' är samma sak som 'Extra Brut', men det är faktiskt tvärt om! Extra Dry har 12-17g/l socker medan Extra Brut har 0-6 g/l. Betyget då, det blir 7,5 – ett bra köp helt enkelt! Ha en finfin torsdagskväll, i morgon är det äntligen FREDAG!!!
Datum: Aug 20, 2015 @ 19:29
Vilken fantastisk kväll! Blå himmel, sol på nedgång och lite gott prosecco upphällt. Ikväll njuts Filacorta Prosecco Extra Dry (nr 77796; 149kr). Doften är lätt med tropiskt inslag. Det är nästan så man känner aromer från Söderhavet. Smaken är halvtorr och frisk med inslag av melon, citrus, brioche och äpple. Det är lätt att göra misstaget att tro att Prosecco 'Extra Dry' är samma sak som 'Extra Brut', men det är faktiskt tvärt om! Extra Dry har 12-17g/l socker medan Extra Brut har 0-6 g/l. Betyget då, det blir 7,5 - ett bra köp helt enkelt! Ha en finfin torsdagskväll, i morgon är det äntligen FREDAG!!! @gbgvinhus
Taggar: 77796 torsdagsmys bubbel extradry mousserande prosecco filacorta

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
14 Responses to "Recension av 77796"
 1. mousserande.se skriver:

  @piff76 Det gör den, med största sannolikhet, inte utan det är nog Charmant-metoden som gäller. Några DOCG-viner från Italien använder Methodo Classico, men inte DOC-vinerna (som detta är). Dock smakade den inte riktigt som en klassisk Prosecco där man nästan känner metallsmaken från ståltankarna.

 2. piff76 skriver:

  Fråga! Görs den enligt klassisk (champagne)-metod?

 3. mousserande.se skriver:

  @emelinabengtsdotter Orrefors Intermezzo. Finns i blå, vit och svart. Tack @sannas222

 4. sannas222 skriver:

  @emiliabengtsdotter Orrefors Intermezzo (blå)

 5. wolfmom70 skriver:

  Den måste provas

 6. lotta_franke skriver:

  Det gör jag redan 🏻@mia_lindblad. Många tips är det 🏻🏻

 7. gbgvinhus skriver:

  Tack @mousserande.se för en skön recension! Vi önskar alla en Extra Dry och solig helg!

 8. jerrky skriver:

  @jessica.m.crona ska vi slå till?

 9. Nice! Vad heter glasen? 🏻

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)