Annons:

Recension av appen Vinomondo – Hitta nya favoriter på Systembolaget

Posted · Add Comment

På den Svenska marknaden finns det, hör och häpna, inte särskilt många appar som verkligen lyckas penetrera Systembolagets totala utbud och sedan presentera dem på ett snyggt och trivsamt sätt – Vinomondos app är en av de få som har gjort det! Ladda ner den idag!

Hämta i App Store

Vad är tanken bakom Vinomondo?

Idén med Vinomondo är att förenkla för dem som vill köpa vin ur Systembolagets Beställningssortiment. De har identifierat att majoriteten av de som nyttjar Systembolaget endast handlar varor som presenteras på hyllorna i butiken, men att importörerna oftast har betydligt bättre produkter som aldrig når ut till den breda massan.

Vad är positivt med ‘Vinomondo – Hitta nya favoriter på Systembolaget’?

VinomondoDen är helt gratis och ingen registrering krävs, vilket är fantastiskt! Vidare är den riktigt snabb och stilren. Gränssnittet är väldigt enkelt och tilltalande med både bild och text på de olika produkterna. Det finns flertalet möjligheter att filtrera i listorna, så som land, smakprofil samt olika maträtter.

När väl en produkt har valts visas egentligen samma information som återfinns via Systembolaget med tre extra, men mycket viktiga, funktioner; professionella recensioner, professionella och användarnas betyg samt tips på liknande produkter.

Den har även en historik som håller koll på vad du tidigare sökt på.

Man ges även själv möjlighet att skapa egna favoritlistor samt även se aktuellt lagersaldo på exempelvis sitt Systembolaget, vilket underlättar en hel del när man skall planera sitt inköp.

Vad kan förbättras?

Vinomondo

Appen finns idag endast tillgänglig till iOS (iPad, iPhone samt iPod) och det är oklart om en Android-version är på väg. Vidare finner man inte någon kontaktinformation eller möjlighet att kontakta utvecklarna via appen för att, exempelvis, kunna påpeka eventuella brister eller spam.

När det gäller matchningen med mat så är det lite oklart om de, helt sonika, använder sig av Systembolagets standardiserade val eller om de själva har haft en åsikt.

Informationen vad gäller flertalet av de produkter som befinner sig i Beställningssortimentet är knapphändig, men då appen är i sin linda så är det i nuläget förväntat.

Varför en app?

Som jag ser det är en app ett naturligt steg för en hemsida då de flesta numera använder sig av mobila enheter för att insamla information. Hemsidornas skalbarhet är inte direkt optimerat för olika telefoners upplösningar och därmed vinner man mycket på att designa en app som automatiskt justeras efter skärmen.

Bör ‘Vinomondo – Hitta nya favoriter på Systembolaget’ laddas ner?

Absolut! Detta är en riktigt fin, snabb och enkel app som erbjuder en förenklad summering för samtliga av Systembolagets produkter. Fördelarna är allt för många gentemot de få förbättringar som vi påpekat. Vill man ha en miniguide i pocketformat i stället för att Googla olika recensioner på Systembolaget så är denna app att föredra! Betyget: 4,5/5 (exceptionell app)!

Hämta i App Store

OBS! Recensionen är INTE sponsrad av varesig Vinomondo eller något annat företag, privatperson eller organisation.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)