25 Responses to "Recension av mousserande"
 1. tiafiaklein skriver:

  Härligt! Massa roliga och intressanta fakta. Man lär sig alltid någon ny sak varje dag

 2. veckans_vin skriver:

  Tycker också den är alldeles utmärkt.

 3. mousserande.se skriver:

  @veckans_vin Kanske borde varit tydligare, men det är helt korrekt som du säger – det är bara Svenskar som säger “Gula Änkan”. Ankaret som syns på flaskans hals har varit med sedan starten, 1798, medan korkstämpels föreställande en komet har funnits sedan 1811. Vad gäller etikettens färg har jag faktiskt ingen aning, men då många gamla hus försöker hålla sig till originalet är det inte helt omöjligt att detta är det grundfärg. Tack för all intressant fakta ang. V.C. (som för övrigt är en mycket bra champagne, tycker vi).

 4. veckans_vin skriver:

  @tiafiae förutom att Nicole “Le Grand Dame” Clicqout Ponsardin kom på och var först med remuage (dvs låta vinet jäsa upp-och-ner och vridas på i 15 månader så att sedement och annan skit lättare kan avlägsnas och på så sätt få ett klart champagne, innan drack man det hyfsat grumligt) och på så sätt fick ett massivt försprång i försäljningen, tills de andra producenterna listade ut hur hon gjorde, så mig veterligen har etiketten varit gul (orange) sedan hon tog över från sin svärfar. Men det kan säkert @mousserande.se bättre än jag.

 5. ericasbilder skriver:

  Jag dricker egentligen inte Cava. Kan inte ens namnge någon. Jag väljer alltid Champagne. Men jag ville förtydliga att jag inte gillar den med gul etikett @tiafiae @veckans_vin

 6. tiafiaklein skriver:

  @veckans_vin Ahaa, intressant info! Fast båda, eller alla etiketter är ju gula…hm, har de haft andra färger innan? @ericasbilder , att jämföra en champagne med Cava (som det finns mängder av olika sorter) låter “orättvist Specificera gärna bilen/vilka Cava som du gillar, finns ju otroligt många och alla är verkligen inte bra…

 7. veckans_vin skriver:

  @ericasbilder skulle vara spännande att få ta del av vilka cavor du anser godare än VC. Ge oss lite tips.

 8. veckans_vin skriver:

  @tiafiae som kuriosa kan nämnas att det bara är i Sverige som namnet Gula Änkan (gul pga av färgen på ettiketten) existerar som fenomen.

 9. ericasbilder skriver:

  Gula änkan är överreklamerad. Dricker hellre Cava än just den. Annars är Champagne givet!️

 10. evagottleben skriver:

  Veuve är aldrig fel ?

 11. ostronbertil skriver:

  Den gula blir nammi-nammi

 12. tiafiaklein skriver:

  @mousserande.se Tack snälla för förtydligandet Då var jag inte helt ute och cyklade ändå!

 13. mousserande.se skriver:

  @tiafiae Ursprungligen var det den halvtorra varianten som benämndes “Gula Änkan”. Veuve betyder just ‘Änka’, så egentligen heter den Änkan Clicquot. Numera säger de flesta ‘Gula Änkan’ om samtliga produkter från V.C.

 14. isyl1 skriver:

  V.C är alltid ett säkert kort!

 15. baloo0409 skriver:

  @vinambassadoren Jag håller med dig! Gick knappt att dricka och och det mesta av flaskan hamnade i slasken.

 16. vinambassadoren skriver:

  Tyvärr gör den inte det för mig @louiseheterjag ….För mycket prylar kring själva “drycken” istället för att lägga krutet på att skapa ett hyggligt bubbel…

 17. louiseheterjag skriver:

  @vinambassadoren den där ice versionen är tänkt som någon sommar grej tror jag, fick en av svärmor. Hon hade för tydliga instruktioner att det skulle vara lime mynta och massa is. Så en varm dag fungerar det

 18. tiafiaklein skriver:

  Kallas både torra och halvtorra V.C för Gula Änkan? På Systembolagets etiketter är det nämligen bara SEC’en som benämns dom Änkan…hm…hur står det till, ni som vet?

 19. tiafiaklein skriver:

  Fast vänta. Det där är ju inte Änkan på bilden. Brut står det ju på flaskan, inte SEC…

 20. evalasth skriver:

  Absolut “Gula Änkan”

 21. vinambassadoren skriver:

  @mousserande.se Fick smaka J.P Chenet Ice Edition på ett bröllop och det är nog bland det sämsta och sockrade bubbel jag provat….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *