Recension av mousserande [mousserande | bubbel | skumpa | tips]

Posted · 13 Comments

Datum: Aug 05, 2015 @ 21:34
God Dryck No 1 (nr 1959; 79kr) är ett icke vinstdrivande, ekologiskt, alkoholfritt (0,2%) mousserande vin bestående av lika delar Sauvignon blanc och Sémillon – båda odlade i Bordeaux. Det är en relativt fruktig skapelse som doftar härligt av citrus och äpple. Smaken är till en början enkel, men vid ökad temperatur börjar den bli mer komplex. Tydliga nyanser av rostat bröd, citrus, örter, krusbär och mogna äpplen framträder tydligt vilket blandas med en subtil honungsarom. Det är ett bra vin, med en fin tanke bakom! Betyget blir 8,5/10 i det alkoholfria segmentet.
God Dryck No 1 (nr 1959; 79kr) är ett icke vinstdrivande, ekologiskt, alkoholfritt (0,2%) mousserande vin bestående av lika delar Sauvignon blanc och Sémillon - båda odlade i Bordeaux. Det är en relativt fruktig skapelse som doftar härligt av citrus och äpple. Smaken är till en början enkel, men vid ökad temperatur börjar den bli mer komplex. Tydliga nyanser av rostat bröd, citrus, örter, krusbär och mogna äpplen framträder tydligt vilket blandas med en subtil honungsarom. Det är ett bra vin, med en fin tanke bakom! Betyget blir 8,5/10 i det alkoholfria segmentet.
Taggar: mousserande alkoholfritt goddryck 1959 ekologiskt bubbel goodcause
Länk till inlägget Aug 05, 2015 @ 21:34

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
13 Responses to "Recension av mousserande [mousserande | bubbel | skumpa | tips]"
 1. mousserande.se skriver:

  @c.stigenberg Den här passade bättre till mat.

 2. mousserande.se skriver:

  @clpippi Se ovanstående svar

 3. goddrycksverige skriver:

  GodDrycks Goda Bubblor No 1 har en sockerhalt på 30g/l. Som jämförelse så är det 53g/l i Richard Julins alkoholfria Blanc de Blancs. Den är för övrigt också ett väldigt bra alkoholfritt mousserande.

 4. clpippi skriver:

  Hur är sockerhalten?

 5. c.stigenberg skriver:

  Kul med lite alkoholfria alternativ. Hur står den sig mot Juhlins alkoholfria (0,0) som jag hittills tycker är den ända “drickbara” alkoholfria som inte innehåller stora mängder sötma.

 6. mousserande.se skriver:

  @magnus_ehrenberg Jag tror att en “expansion/utvecklingsbuffert” förmodligen ingår i utgifterna. Hur som helst är det värt att prova.

 7. magnus_ehrenberg skriver:

  Fint. Ett företag måste dock kunna göra vinst för att utveckla ännu bättre produkter.

 8. mousserande.se skriver:

  @magnus_ehrenberg Då majoriteten av vinproducenterna är vinstdrivande är det värt att notera då motsatsen dyker upp. Betyget i recensionen baseras på den totala upplevelsen vilket, till viss del, är subjektiv. En positiv känsla förhöjer ofta upplevelsen och jag blir glad av givmildhet.

 9. evalasth skriver:

  Tack för tipset! Måste genast testa

 10. magnus_ehrenberg skriver:

  Har det betydelse om en tillverkare är vinstdrivande eller ej? Är det inte kvaliten och smaken som är det viktigaste?

 11. kyckling_mama skriver:

  Ååh vilken bild♡

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *