Recension på Instagram Apr 01, 2016 @ 16:02

1 apr, 2016 | Okategoriserade

Tips inför kvällen! Har man ingen flaskåterförslutare så går det lika bra med olivolja. Genom att oljan lägger sig som ett lock bibehålls trycket och kolsyran innesluts i det mousserande vinet. Det räcker med 0,5 dl olivolja, men glöm inte att hälla upp försiktigt och strunta i de sista dropparna för att undvika oljekontamination. I upp till sju dagar kan du sedan förvara vinet i kylskåp eller till och med i rumstemperatur!
Tips inför kvällen! Har man ingen flaskåterförslutare så går det lika bra med olivolja. Genom att oljan lägger sig som ett lock bibehålls trycket och kolsyran innesluts i det mousserande vinet. Det räcker med 0,5 dl olivolja, men glöm inte att hälla upp försiktigt och strunta i de sista dropparna för att undvika oljekontamination. I upp till sju dagar kan du sedan förvara vinet i kylskåp eller till och med i rumstemperatur!
Taggar: ? smart fredagsmys mousserande tips 1april bubbel lifehack olivolja

Hur betygsätter du vinet?

51 Kommentarer

  1. denisemoistad

    @farligbofink detta med att spara vin ej nödvändigt för oss. Avser dricka upp.

    Svara
  2. lottaberra67

    Eller en silversked man bara hänger uppåner i hålet. Trodde jag inte heller på men bubblor kvar nästa dag (om man har kvar vill säga )!

    Svara
  3. hannafberg

    Det här visste jag inte! @erikhallden

    Svara
  4. kevinrlavoie

    Oj en ny 9,5:a! Synd att man måste beställa 6st bara.

    Svara
  5. mousserande.se

    @kevinrlappin Attans. Tur att det inte var Gosset:en. Kan tipsa om Arnould Mèmoire de Vignes. Vi provade 06, men 07 skall vara riktigt fin. Spana in sidan. ??

    Svara
  6. veckans_vin

    Kalastips, har kört detta i flera år. Men ännu bättre tips är att hälla i balsamico. Då kan den stå i starkt solljus i tre veckor utan att påverkas nämnvärt.

    Svara
  7. mousserande.se

    @marcusbunek Stort tack – du gjorde min dag ?

    Svara
  8. marcusbunek

    Will do! Annars riktigt go sida du har! ? Gillar man bubblor är du riktigt bra @mousserande.se

    Svara
  9. mousserande.se

    @marcusbunek Japp, men så är det. Då man inte riktigt kan länka bra i Instagram så föreslår jag att du Googlar ex. tesked i flaska

    Svara
  10. marcusbunek

    Okej, märkligt. Ställer jag in en öppnad flaska i kylen utan sked håller kolsyran kanske 1-2 dagar. Med sked håller det enkelt 3-4 @mousserande.se

    Svara
  11. mousserande.se

    @marcusbunek Är ledsen att behövs berätta det för dig, men det är en myt. Kylan i kylskåpet sänker lösligheten av CO2 vilket bevarar bubblorna. Skeden gör varken till eller från.

    Svara
  12. marcusbunek

    @mousserande.se jag kör alltid en tesked ner i flaskan, det håller också kvar bubblorna! Iallafall ett par dagar, ett tips!

    Svara
  13. dstahlbrand

    Men jaha, hahaha, tänk om man hade förstört bubblet ikväll Fast, hur stor är risken att det blir något kvar i flaskan?

    Svara
  14. ostronbertil

    Wow!!! Men det funkar väl bara den 1:a april, eller???

    Svara
  15. kevinrlavoie

    Ohh nej!! tänkte inte på att det var sista april! Nu är min Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill förstörd!

    Svara
  16. lizape2015

    Behövs då inte! Blir inget kvar i flaskan! april april

    Svara
  17. t75tiger

    Hur många kommer att förstöra sitt bubbel ikväll?__

    Svara
  18. omakoti

    Med lite tveksamhet trodde jag ett tag på det april april. ..

    Svara
  19. emsoji

    Men rumstempererat bubbel är ju inte lika gott som kallt eller? Måste det stå i just rumstemperatur?

    Svara
  20. johanj66

    Det blir aldrig något bubbel som ska sparas hos oss, annars hade jag självfallet följt denna anvisning direkt ?

    Svara
  21. thildir

    Hade ni inte skrivit rumstemperatur hade jag köpt det ?

    Svara
  22. marikae2

    Men fy att skoja sådär

    Svara
  23. aa3k

    Hahahaha

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev