Recension på Instagram Aug 16, 2017 @ 21:20

Posted · 7 Comments

Lillördag och en kvällsprovning med två Ungerska bubbel varav en lanserades för några veckor sedan! Det är spännande att prova mousserande från Ungern som inte är Chapell Hill eller Törley.
_______________
? Kreinbacher Brut Nature resp. Prestige Brut (nr 71398 resp. 90007; 199 kr).
100 % Furmint.
0 resp. 0,9 g/100 ml (Brut Nature resp. Brut).
? Frisk och brödig doft med inslag av gult äpple, flertaket citrusfrukter, nougat, blommor och mineral.
Torr, frisk, brödig smak med inslag av moget gult äpple, grapefrukt, lime, aprikos, mandel och mineral. Syran är hög och lite ungt spretig.
Genom ett nära samarbete med Christian Forget från Champagnehuset Paul Bara har Kreinbacher producerat dessa viner helt enligt den klassiska Méthode Traditionelle. Skapelsen tillåts ligga på jästfällningen upp till 30 månader vilket bidrar till den komplexitet som finns närvarande. Den har rejält aktiva bubblor och en krispig mineralitet samt syra som inte går av för hackor. Aromprofilen är starkt nyanserad mot mogna gula äpplen, mandel och diverse citrusfrukter.. Lite spännande är att druvorna odlas på gammal vulkanisk jordmassa i de östra delarna av Ungern vilket säkerligen påverkat aromprofilen. Det är alltid roligt att prova nya druvor och av dessa två uppskattade jag Brut Nature lite mer.
? 8,0 (mycket bra Pezsgö)!
_______________

Lillördag och en kvällsprovning med två Ungerska bubbel varav en lanserades för några veckor sedan!  Det är spännande att prova mousserande från Ungern som inte är Chapell Hill eller Törley.
_______________
? Kreinbacher Brut Nature resp. Prestige Brut (nr 71398 resp. 90007; 199 kr).
 100 % Furmint.
  0 resp. 0,9 g/100 ml (Brut Nature resp. Brut).
? Frisk och brödig doft med inslag av gult äpple, flertaket citrusfrukter, nougat, blommor och mineral.
 Torr, frisk, brödig smak med inslag av moget gult äpple, grapefrukt, lime, aprikos, mandel och mineral. Syran är hög och lite ungt spretig.
  Genom ett nära samarbete med Christian Forget från Champagnehuset Paul Bara har Kreinbacher producerat dessa viner helt enligt den klassiska Méthode Traditionelle. Skapelsen tillåts ligga på jästfällningen upp till 30 månader vilket bidrar till den komplexitet som finns närvarande. Den har rejält aktiva bubblor och en krispig mineralitet samt syra som inte går av för hackor. Aromprofilen är starkt nyanserad mot mogna gula äpplen, mandel och diverse citrusfrukter.. Lite spännande är att druvorna odlas på gammal vulkanisk jordmassa i de östra delarna av Ungern vilket säkerligen påverkat aromprofilen. Det är alltid roligt att prova nya druvor och av dessa två uppskattade jag Brut Nature lite mer.
? 8,0 (mycket bra Pezsgö)!
_______________
@vinbistrostockholm @kreinbacherbirtok
Taggar: ? sekt ? vardagslyx bubbel crémant cava livetsgoda trentodoc franciacorta sparklingwine lyx gott britishfizz bubblor mousserande skumpa espumante prosecco spumante pezsgő champagne skål

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
7 Responses to "Recension på Instagram Aug 16, 2017 @ 21:20"
  1. henricolofsson skriver:

    @magdalenagreschik ? Tasting Table ska det vara, förrsten.

  2. @henricolofsson spännande, det ska jag göra?tack.

  3. henricolofsson skriver:

    @magdalenagreschik @mousserande.se Jag testade den i Budapest på en vinprovning förra veckan. Mycket bra! Kolla upp Taste A Table Budapest om du ska dit. ?

  4. Har planer på att åka till Ungern nästa månad så kanske något jag ska kolla efter då @mousserande.se låter spännande

  5. kevinrlavoie skriver:

    Spännande att de tagit hjälp av Christian Forget!

  6. ylvak88 skriver:

    Kiralyudvar gör fina grejer!?

  7. petsson666 skriver:

    Törley är ju ingen hit. Då är nog detta bättre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *