juli 27, 2016

Recension på Instagram Jul 27, 2016 @ 20:17

ANNONS:

Fråga: Är socker något Du tänker på vid val av mousserande vin och isåfall varför? Socker finns i vindruvor. I vintillverkningen jäser druvorna och omvandlas till bl.a. olika alkoholer. Allt socker omvandlas dock inte till alkohol, utan en del blir kvar i det färdiga vinet. I mousserande viner tillsätter man oftast (men inte alltid) socker för att skapa kolsyran samt för att eventuellt balansera smakerna, s.k. dosage. I det färdiga vinet kan därför den totala sockermängden variera kraftigt mellan olika skapelser som klassas från supertorrt ( 50 g/L). I jämförelse innehåller apelsinjuice ~90 g/L samt läsk ~100 g/L. Så frågan är, är socker något du tänker på vid val av mousserande vin?
Fråga: Är socker något Du tänker på vid val av mousserande vin och isåfall varför? Socker finns i vindruvor. I vintillverkningen jäser druvorna och omvandlas till bl.a. olika alkoholer. Allt socker omvandlas dock inte till alkohol, utan en del blir kvar i det färdiga vinet. I mousserande viner tillsätter man oftast (men inte alltid) socker för att skapa kolsyran samt för att eventuellt balansera smakerna, s.k. dosage. I det färdiga vinet kan därför den totala sockermängden variera kraftigt mellan olika skapelser som klassas från supertorrt ( 50 g/L). I jämförelse innehåller apelsinjuice ~90 g/L samt läsk ~100 g/L. Så frågan är, är socker något du tänker på vid val av mousserande vin?
Taggar: brutnature ? doux semester lillördag lchf bubbel mousserande socker

Vilket betyg ger du vinet?

Lämna en kommentar

32 Kommentarer

  1. glittret

    Nyttigt med bubbel! ?

     
    Svara
  2. micknys

    Nej sockermängden är verkligen inte en faktor i valet. Smaken… Smaken…O.. Smaken…

     
    Svara
  3. timbow87

    Nej,så länge champagnen är så torr att den självantänder så är jag nöjd 🙂

     
    Svara
  4. ang3l60

    Jag tänker mycket på halten socker arter, och det pga min diabetes 2, som jag haft i två år nu, och verkligen fått tänka om i ang kost,motion, dryck,

     
    Svara
  5. airjohdan

    Aldrig över 12 men gärna runt 3-7

     
    Svara
  6. druttungen

    Älskar bubbel med låg sockerhalt då jag tycker smaken är som bäst när det är torrt,strävt och lite surt️?

     
    Svara
  7. ang3l60

    Hann, inte skriva färdigt. ? jag har fått lära mig att högst 5 sockerarter är ok så på vägen har jag fått ta bort mycket av det Jag tyckte om och drack förut, för söta, och nu skulle jag inte alls kunna dricka dem’ Älskar torrt Mousserande och champagne vid speciella tillfällen! njuta av det goda i livet!

     
    Svara
  8. ande_mob

    Har det i åtanke, även om smaken är huvudsaken. Kan dock bara trevligt med ”brut nature” emellanåt

     
    Svara
  9. mrscarinaeriksson

    Oh så sugen jag blev men får vänta tills imorgon ?

     
    Svara
  10. gerd_aarsund

    Kjøper aldri vin av noe slag med mye sukker i

     
    Svara
  11. biggan59

    Ooooh NEJ, snustortt bubbel ”is da sh….”

     
    Svara
  12. carolina_nordlander

    Japp, jag väljer gärna vin och bubbel med <3 g/L då jag äter lchf-kost. Då kan jag unna mig flera glas

     
    Svara
  13. clpippi

    Väljer torrt för smaken men även för sockerhalten

     
    Svara
  14. specialclubsverige

    Bara när jag rekommenderar bubbel till personer som går på någon slags diet Då är ju torra fina champagner att föredra!

     
    Svara
  15. kevinrlavoie

    Vilket landskap! Perfekt för bubbel bilder! ?

     
    Svara
  16. kattpurrmjao

    Aldrig. Det känns helt ointressant

     
    Svara
  17. leilasiljan

    Ja, jag gör det alltid för att jag tycker bäst om de torra sorterna och att det är så onödigt att få i sig allt onödigt socker @mousserande.se

     
    Svara
  18. leilasiljan

    Fantastisk bild @mousserande.se

     
    Svara
  19. superterje

    Nyter Franciacorta Ca’del Bosco utenfor Napoli. Helt på høyde med champagne.

     
    Svara
  20. ninjare

    Jag vill alltid ha brut, inte så glad i ”söta” och ju lägre sockerhalt desto bättre då ja försöker leva lite efter lchf.

     
    Svara
  21. cricriperu

    Ju torrare desto bättre! De med hög sockerhalt smakar som saft tycker jag.

     
    Svara
  22. familjen_colombo

    Kollar hyllan efter socker halten nuförtiden. Förut gick man på pris å % men torrt är godast å man behöver inte ha ångest för kolhydraterna

     
    Svara
  23. dagenslchf

    Har precis börjat kolla det pga min kost, och är lite ledsen att nästan all prosecco ligger så högt. Tack igen för alla tips

     
    Svara
  24. shoegirl76

    Har aldrig funderat på ens, får väl sluta med läsken då länge leve allt bubbel? @mousserande.se

     
    Svara
  25. nismo_marie

    Absolut! Jag äter lchf och reglerar min diabetes med maten, äter inte någon diabetes medicin. Därför är det viktigt att bubblet innehåller så lite socker som möjligt! Plus att jag och min flickvän gillar de supertorra varianterna bäst! Jättebra att systemet numera anger sockermängden det underlättar vid val av rätt bubbel!! ???

     
    Svara
  26. nismo_marie

    Ett tips på vårt ”Husbubbel” till ett mycket bra pris är: Marqués De Monistrol både Rosé (3 gram) och vanlig (6 gram) jättegoda och just nu med en läcker guld och rosa flaska!! @sandras_lchf_blogg

     
    Svara
  27. penni_wedholm

    Aldrig….det skulle ändå inte vara avgörande för mig.

     
    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

ANNONS:

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Ta del av nyheter från oss på Mousserande!