Fråga: Är socker något Du tänker på vid val av mousserande vin och isåfall varför? Socker finns i vindruvor. I vintillverkningen jäser druvorna och omvandlas till bl.a. olika alkoholer. Allt socker omvandlas dock inte till alkohol, utan en del blir kvar i det färdiga vinet. I mousserande viner tillsätter man oftast (men inte alltid) socker för att skapa kolsyran samt för att eventuellt balansera smakerna, s.k. dosage. I det färdiga vinet kan därför den totala sockermängden variera kraftigt mellan olika skapelser som klassas från supertorrt ( 50 g/L). I jämförelse innehåller apelsinjuice ~90 g/L samt läsk ~100 g/L. Så frågan är, är socker något du tänker på vid val av mousserande vin?
Taggar: brutnature ? doux semester lillördag lchf bubbel mousserande socker
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
Nyttigt med bubbel! ?
Nej sockermängden är verkligen inte en faktor i valet. Smaken… Smaken…O.. Smaken…
Nej,så länge champagnen är så torr att den självantänder så är jag nöjd 🙂
Jag tänker mycket på halten socker arter, och det pga min diabetes 2, som jag haft i två år nu, och verkligen fått tänka om i ang kost,motion, dryck,
Aldrig över 12 men gärna runt 3-7
Älskar bubbel med låg sockerhalt då jag tycker smaken är som bäst när det är torrt,strävt och lite surt️?
Vill ha extra torrt. ?
Hann, inte skriva färdigt. ? jag har fått lära mig att högst 5 sockerarter är ok så på vägen har jag fått ta bort mycket av det Jag tyckte om och drack förut, för söta, och nu skulle jag inte alls kunna dricka dem’ Älskar torrt Mousserande och champagne vid speciella tillfällen! njuta av det goda i livet!
Har det i åtanke, även om smaken är huvudsaken. Kan dock bara trevligt med ”brut nature” emellanåt
*vara*
Oh så sugen jag blev men får vänta tills imorgon ?
Kjøper aldri vin av noe slag med mye sukker i
Ooooh NEJ, snustortt bubbel ”is da sh….”
Japp, jag väljer gärna vin och bubbel med <3 g/L då jag äter lchf-kost. Då kan jag unna mig flera glas
Väljer torrt för smaken men även för sockerhalten
Bara när jag rekommenderar bubbel till personer som går på någon slags diet Då är ju torra fina champagner att föredra!
Vilket landskap! Perfekt för bubbel bilder! ?
Aldrig. Det känns helt ointressant
Brut nature
Ja, jag gör det alltid för att jag tycker bäst om de torra sorterna och att det är så onödigt att få i sig allt onödigt socker @mousserande.se
Fantastisk bild @mousserande.se
Nyter Franciacorta Ca’del Bosco utenfor Napoli. Helt på høyde med champagne.
Jag vill alltid ha brut, inte så glad i ”söta” och ju lägre sockerhalt desto bättre då ja försöker leva lite efter lchf.
Ju torrare desto bättre! De med hög sockerhalt smakar som saft tycker jag.
Kollar hyllan efter socker halten nuförtiden. Förut gick man på pris å % men torrt är godast å man behöver inte ha ångest för kolhydraterna
Har precis börjat kolla det pga min kost, och är lite ledsen att nästan all prosecco ligger så högt. Tack igen för alla tips
Har aldrig funderat på ens, får väl sluta med läsken då länge leve allt bubbel? @mousserande.se
Absolut! Jag äter lchf och reglerar min diabetes med maten, äter inte någon diabetes medicin. Därför är det viktigt att bubblet innehåller så lite socker som möjligt! Plus att jag och min flickvän gillar de supertorra varianterna bäst! Jättebra att systemet numera anger sockermängden det underlättar vid val av rätt bubbel!! ???
Ett tips på vårt ”Husbubbel” till ett mycket bra pris är: Marqués De Monistrol både Rosé (3 gram) och vanlig (6 gram) jättegoda och just nu med en läcker guld och rosa flaska!! @sandras_lchf_blogg
Aldrig….det skulle ändå inte vara avgörande för mig.