Recension på Instagram May 05, 2016 @ 20:39

Posted · 15 Comments

Stort tack för all ️ som skickades tidigare! 🏻
Denna afton ställer vi Cuvée William Deutz (nr 96026; 595 kr) mot Amour de Deutz (nr 96025; 795 kr). Båda är från 2008 och är halvflaskor.
Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor. Cuvée William, 61% PN, 29% C, 10% PM, är fortfarande i sin linda, men upplevs ändå väldigt mogen och drickbar. Komplex doft och smak med utvecklade toner av moget äpple, gula plommon, ingefära, knäck, konserverad persika och torkade aprikoser. Amour de Deutz, 100% C, är även ytterst komplex och har ett djup som är underbart. Doft och smak av sommarblommor, hasselnöt, ananas, apelsin och mogna gula äpplen med ett krämigt och lite salt avslut. Båda har lång eftersmak och håller formen trots stigande temperatur! Vilka mousserande viner! Vilken är då bäst – *trumvirvel* – William Deutz 2008! Båda får dock betyget 9 (exceptionellt)! Om man är intresserad att prova kan man man köpa en exklusiv låda med dessa två samt Amour de Deutz Rosé (nr 96962; 2397 kr). Vissa av er kanske kommer ihåg min tidigare provning av just rosén som fick betyget 9,5!
Stort tack för all ️ som skickades tidigare! 🏻
Denna afton ställer vi Cuvée William Deutz (nr 96026; 595 kr) mot Amour de Deutz (nr 96025; 795 kr). Båda är från 2008 och är halvflaskor. 
Deutz är beläget i vackra Aÿ, en av de 17 grand cru-byarna i hjärtat av Champagne. Företaget grundades 1838 och har en årlig produktion av 2 miljoner flaskor. Cuvée William, 61% PN, 29% C, 10% PM, är fortfarande i sin linda, men upplevs ändå väldigt mogen och drickbar. Komplex doft och smak med utvecklade toner av moget äpple, gula plommon, ingefära, knäck, konserverad persika och torkade aprikoser. Amour de Deutz, 100% C, är även ytterst komplex och har ett djup som är underbart. Doft och smak av sommarblommor, hasselnöt, ananas, apelsin och mogna gula äpplen med ett krämigt och lite salt avslut. Båda har lång eftersmak och håller formen trots stigande temperatur! Vilka mousserande viner! Vilken är då bäst - *trumvirvel* - William Deutz 2008! Båda får dock betyget 9 (exceptionellt)! Om man är intresserad att prova kan man man köpa en exklusiv låda med dessa två samt Amour de Deutz Rosé (nr 96962; 2397 kr). Vissa av er kanske kommer ihåg min tidigare provning av just rosén som fick betyget 9,5!
Taggar: 🍾 skump mousserande bubbel firamedguldkant champagne champagnetorsdag cuveewilliam deutz amourdedeutz

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
15 Responses to "Recension på Instagram May 05, 2016 @ 20:39"
 1. madeleineauner skriver:

  Deutz är vår FAVORIT här hemma. Äpplig, frisk och massor av små, små ljuvliga bubblor.

 2. karlstein.nu skriver:

  Härlig bild! Måste iväg och handla champagne…

 3. kattpurrmjao skriver:

  Ohhhh ser riktigt härligt ut..

 4. kevinrlavoie skriver:

  Gud så härligt!! Hoppas ni fick en trevlig kväll. Själv sitter man på jobbet 🙃

 5. malintilja skriver:

  Fin bild!📸🍾

 6. mianorden skriver:

  Väldigt god bubbel o dessutom bilden🏼

 7. cooper_922 skriver:

  Underbar Champagne njut och Skål @mousserande.se 🏼

 8. carinaniber skriver:

  Deutz är riktigt god Champagne. Provade förra sommaren och blev rejält överraskad av den komplexa smaken!

 9. patrikholgersson skriver:

  Vilken smakupplevelse 🍾

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 
 
Senaste bilder från vår Instagram (@mousserande.se)