Söndagsläsning!
Champagne i matlagning? Inga problem! Det går utmärkt att koka blåmusslor i bubbel och även göra mycket trevliga såser, men det skall vi inte tala om idag. Istället är det efterrätten Champagnegranité som gäller! Det är en mycket enkel efterrätt som verkligen uppskattas.
För 6 portioner:
* Sockerlag (2 dl vatten och 2 dl socker som kokas och tillåts svalna).
* Riv skalet av 3 citroner och pressa ur saften.
* Blanda 5 dl mousserande vin med sockerlag, citronsaft och citronskal och häll i en form (t.ex. en gratängform) och ställ in i frysen.
* Efter 2-4 timmar, ta fram formen och skrapa med en gaffel för att få en frasig sorbet. Ställ tillbaka i frysen igen och låt stå i ytterligare minst 4 timmar.
* Vid servering, skrapa igen och skopa upp. Garnera med lite citronmeliss. Det går även utmärkt att servera lite vaniljglass till.
Fler som använder mousserande vin i matlagningen?
Ha en finfin söndag!
Taggar: bubbel efterrätt ? champagnegranité söndagsläsning mousserande
Lämna en kommentar
Utforska även
Champagne
Crémant
Mousseux
Cava
Corpinnat
Spumante
Prosecco
Franciacorta
Trentodoc
British Fizz
Sekt
Cap Classique
Tips på tilltugg
Recept
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Ta del av nyheter från oss på Mousserande!
0 kommentarer