Visst är det läckert med magnumflaskor? Jag har alltid gillat att servera ur dessa stora flaskor då jag tycker mig uppleva att det smakar lite bättre än innehållet i en vanlig samt även att det är mer imponerande. Idag lanseras denna skapelse, vilken var en storsäljare förra året, som magnum! Nyårsskålen är räddad!
_______________
? Vincent Joudart Millésime 2008 Magnum (nr 77935; 845 kr).
65% PM, 30% C och 5% PN.
0,7 g/100 ml.
? Frisk, komplex och utvecklad doft med inslag av mogna gula äpplen, tropisk frukt, nougat, mineral och ljust rostat bröd.
Torr, mycket frisk och komplext utvecklad smak med inslag av gula äpplen, honung, mineral, citrusfrukter, mango, persika, ananas, torkad frukt, nougat och rostat bröd. Eftersmaken är mycket trivsam och lång.
En mycket trivsam champagne från det finfina året 2008. Vinet jästes på tank med malolaktisk fermentering, blandades och lagrades sedan på flaska under hela sju år! Den har en trevligt komplex aromprofil som blandar tropiska frukter, med härliga äppelsmaker och en lätt rostad nötton. Detta är en mycket bra produkt till ett förvånansvärt lågt pris för att vara en magnumchampagne!
? 9,0 (exceptionell champagne)!
_______________
# champagne
Taggar: vardagslyx skumpa espumante prosecco bubbel lyx spumante ? skål nyår måndagstips gott franciacorta bubblor mousserande crémant sekt cava livetsgoda
???
Jag ska nog ha nyår mer än en gång i år!! ????
Låter mycket gott. Måste beställas ??
Är det inte så att ju större butelj desto fler bubblor, alltså då blir också champagnen bättre i sin smak! ? Då borde piccoloflaskorna inte heller ge samma upplevelse! Det måste testas nångång… ?? @mousserande.se
Två fördelar med magnum. Blir bättre bubbel än i mindre flaskor samt att det ger ju mervärde när man bjuder och man ändå bara druckit en flaska
Min favorit! Perfekt med magnum på en måndag! Innan kemikalieinspektion!
@lottaolsson11 Antal bubblor är i direkt relation till trycket (6-7 bar), dvs. i en vanlig flaska är det runt 5 liter kolsyra medan det är 10 liter i en magnum. Nu är dock volymen dubbelt så stor så det borde ändå bli lika, men jag håller med dig att det upplevs som att kolsyran är högre i en magnum. Kanske beror det på att den lilla mängden som läcker ut är lika i båda flaskorna och därmed procentuellt högre i en vanlig flaska. En piccolo har lägre tryck.