Recension på Instagram Sep 15, 2017 @ 17:52

Posted · 19 Comments

Hur ser det ut hos er – något fredagsbubbel planerat? Själv provar jag ett nytt ekologiskt champagnehus vars skapelser lanserades för två veckor sedan. Mycket trivsam upplevelse och det skall bli spännande att prova de resterande i dess portfölj! Ha en underbar fredagskväll! Skål!
_______________
? Eric Rodez Cuvée des Crayéres (nr 72569; 458 kr).
60% Pinot Noir och 40% Chardonnay.
0,5 g/100 ml (Brut).
? Frisk doft med toner av apelsin, ljust bröd, moget rött äpple, stenfrukter, smörkola och mineral.
Smaken är även den frisk och fruktig, men även en viss komplexitet. Nyanser av citrus, rött äpple, mineral, stenfrukter, honung och nougat återfinns.
Rodez är en familjeegendom i nionde generationen och Eric var tidigare oenolog (expert på vin) på Krug och där lärde han sig vikten av att blanda små parceller och även deras sätt att arbeta med ekfat. Just nu befinner man sig i Grand Cru-byn Ambonnay. Sedan 2009 arbetar man biodynamisk och är från 2012 HVE-certifierad (Haute Valeur Environnmentale). Just denna skapelse är en blandning av 4-5 olika årgångar där den äldsta är från 2007 samt 25% har lagrats på små ekfat. Det är en härligt ljusgul skapelse och bubblorna är pigga och långvariga. Då den primärt är baserad på Pinot Noir återfinns rött äpple som den primära arombasen, men denna sammanflätas med nyanser av mogna stenfrukter, citrusfrukter och viss mineralitet. Eftersmaken är lång och mycket trivsam. Det är första gången jag provar något från detta hus och jag blev riktigt positivt överraskad!
? 8,5 (mycket bra champagne)!
_______________
.se
Hur ser det ut hos er – något fredagsbubbel planerat? Själv provar jag ett nytt ekologiskt champagnehus vars skapelser lanserades för två veckor sedan. Mycket trivsam upplevelse och det skall bli spännande att prova de resterande i dess portfölj! Ha en underbar fredagskväll! Skål! 
_______________
? Eric Rodez Cuvée des Crayéres (nr 72569; 458 kr).
 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay.
  0,5 g/100 ml (Brut).
? Frisk doft med toner av apelsin, ljust bröd, moget rött äpple, stenfrukter, smörkola och mineral.
 Smaken är även den frisk och fruktig, men även en viss komplexitet. Nyanser av citrus, rött äpple, mineral, stenfrukter, honung och nougat återfinns.
  Rodez är en familjeegendom i nionde generationen och Eric var tidigare oenolog (expert på vin) på Krug och där lärde han sig vikten av att blanda små parceller och även deras sätt att arbeta med ekfat. Just nu befinner man sig i Grand Cru-byn Ambonnay. Sedan 2009 arbetar man biodynamisk och är från 2012 HVE-certifierad (Haute Valeur Environnmentale). Just denna skapelse är en blandning av 4-5 olika årgångar där den äldsta är från 2007 samt 25% har lagrats på små ekfat. Det är en härligt ljusgul skapelse och bubblorna är pigga och långvariga. Då den primärt är baserad på Pinot Noir återfinns rött äpple som den primära arombasen, men denna sammanflätas med nyanser av mogna stenfrukter, citrusfrukter och viss mineralitet. Eftersmaken är lång och mycket trivsam. Det är första gången jag provar något från detta hus och jag blev riktigt positivt överraskad!
? 8,5 (mycket bra champagne)!
_______________
@ekovin.se @orrefors @eric_rodez
Taggar: skål bubbel ekologiskt ? gott sparklingwine lyx ? skumpa mousserande spumante crémant franciacorta sekt prosecco bubblor trentodoc pezsgö espumante britishfizz cava livetsgoda champagne vardagslyx eko fredagsmys

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
19 Responses to "Recension på Instagram Sep 15, 2017 @ 17:52"
  1. airjohdan skriver:

    Bara provat brorsans champagner ??

  2. c.stigenberg skriver:

    Eric Rodez BdN är riktigt vass till mat. Och även i det vinet så kommer härliga Krug-Toner fram. Spännande hus!

  3. mousserande.se skriver:

    @anettesyren Det viktigaste är att det var fredagsbubbel åtminstone.

  4. anettecesy skriver:

    Här blir det bästa/billigaste bubblet pga kommande utlandsresor.. nåt måste man ju offra ibland….

  5. mousserande.se skriver:

    @mia.almquist68 Helt klart värd att prova!

  6. mousserande.se skriver:

    @blomsussi Det här huset verkar tänka på allt ekologiskt och biodynamiskt!

  7. mousserande.se skriver:

    @thomasgyllstedt Har inte provat den ännu. God?

  8. blomsussi skriver:

    Spännande gillar speciellt ekologiskt bubbel och vin överhuvudtaget ?här blir det lite rött ikväll

  9. cricriperu skriver:

    Jag bjuder mig själv på min favoritcava 1+1=3, imorgon blir det Moët rosé för att fira dotras 20-årsdag ??

  10. jessicaroding skriver:

    Fredagsbubbel på altan idag. ? prosecco bidde det

  11. patrikbartley skriver:

    Det blev fredagsbubbel på jobbet med Charles de Fère och hans kompis Freixenet Prosecco, snygg flaska men besviken på innehållet. Ha en bra kväll! ?

  12. thomasgyllstedt skriver:

    Blir en Louis Roederer Vintage 2009

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *