Rémy Massin Special Club 2014 Pinot Blanc

16 aug, 2019 | 9, Blanc de Blancs, Brut, Champagne, Special Club

🍾 Rémy Massin Special Club 2014 Pinot Blanc.
nr 97032; 696 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.
🍇 100% Pinot Blanc.
🍭 0,5 g/ 100 mL (Brut).
👃🏼 Elegant och diskret med eleganta toner av mogna äpplen och citrusfrukter, plommon och mineral.
💋 Torr, frisk och mycket fruktig med aromer som mogna äpplen, apelsin, vita blommor, tropiska frukter, grapefrukt som blandas lätta toner av rostat bröd, nötter och mineral. Eftersmaken är lång och trivsam.
👤 Ville-sur-Arce är en liten by i Aube i de södra delarna av Champagne. Här finns sedan 1830 familjen Massin där nu femte generationen, Cédric, driver verksamheten med sin far Sylvère. Vad som är unikt med denna kreation är just valet av druvan. I champagne odlas, till 98%, Pinor Noir, Pinot Meunier och Chardonnay. De sista 2% består av ytterligare 4 druvor varav Pinot Blanc är den ena. Denna druva, även kallad ”blanc vrai”, är en mutation av pinot noir vilket har en mycket aromatisk aromprofil som ofta benämns som blommig och honungsstinn.
Initialt möts man av en pigg och frisk rackare som är lätt återhållsam, men med stigande temperatur framträder ett aromfyrverkeri där mogna äppeltoner möter tropiska citrusfrukter i en mycket balanserad och långlivad dans. Min rekommendation är att inte njuta den för kallt utan våga låta den stiga till minst 8 grader. Just 2014 bör njutas nu och jag ser en fin utveckling 10 år framåt!
🏅 9,0 (exceptionell Champagne)!
💲 8,5 (betyg i relation till pris)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀


Taggar: ? specialclub bjäre torekov fredagsbubbel mousserande champagne pinotblanc skumpa ? semester bubbel fredagsmys
Länk till inlägget aug 16, 2019 @ 20:13

Hur betygsätter du vinet?

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev