Ridgeview Cavendish Brut 2014

22 jul, 2018 | 8,5, British Fizz, Brut

? Ridgeview Cavendish Brut 2014.
? nr 72758; 349 kr
? 26% PN, 40% PM och 34% C.
? 0,9 g/ 100 ml (Brut).
?? Doften känns ung, mycket mineralrik med inslag av röda bär, bröd och citrus.
? Torr och fruktig med tydlig syra och mineralkaraktär som klingar ut i en lång och tydlig eftersmak. Aromer av röda bär, gult äpple, citrusfrukter, kryddor och rostat bröd känns igen.
? Ridgeview är ett relativt ungt vinhus som startades i mitten av 1990-talet. De befinner sig i Sussex, södra England, där markegenskaperna är relativt lika det man finner i Champagne. Målet för huset är att konkurrera med Fransmännen och de har redan kammat hem en hel del Internationella priser mot just champagne. Denna skapelse har fått lega på jästen i 18 månader och har då utvecklat en pigg och fräsch karaktär med tungvikt på gult äpple, citrus och mineral. Den har en lång och trivsam eftersmak och en syra som följer med i efterdyningarna. Riktigt trevligt att njuta i sommarvärmen och kul att prova något nytt från England.
? 8,5 (mycket bra British Fizz)

Brittiskt bubbel ikväll och den levererar en härligt pigg och frisk upplevelse! Perfekt en varm sommardag som denna!
_______________
? Ridgeview Cavendish Brut 2014 (nr 72758; 349 kr).
 26% PN, 40% PM och 34% C.
 0,9 g/ 100 ml (Brut).
? Doften känns ung, mycket mineralrik med inslag av röda bär, bröd och citrus.
 Torr och fruktig med tydlig syra och mineralkaraktär som klingar ut i en lång och tydlig eftersmak. Aromer av röda bär, gult äpple, citrusfrukter, kryddor och rostat bröd känns igen.
 Ridgeview är ett relativt ungt vinhus som startades i mitten av 1990-talet. De befinner sig i Sussex, södra England, där markegenskaperna är relativt lika det man finner i Champagne. Målet för huset är att konkurrera med Fransmännen och de har redan kammat hem en hel del Internationella priser mot just champagne. Denna skapelse har fått lega på jästen i 18 månader och har då utvecklat en pigg och fräsch karaktär med tungvikt på gult äpple, citrus och mineral. Den har en lång och trivsam eftersmak och en syra som följer med i efterdyningarna. Riktigt trevligt att njuta i sommarvärmen och kul att prova något nytt från England.
? 8,5 (mycket bra British Fizz)
_______________
@orrefors @ridgeviewwineuk @amka_sverige
Taggar: sparklingwine ? båstad bubbel ledig bjäre ridgeview söndagsmys britishfizz sommar mousserande torekov skumpa ? semester
Länk till inlägget Jul 22, 2018 @ 18:27

Hur betygsätter du vinet?

5 Kommentarer

  1. aasa.andersson

    Låter spännande! Prisvärd om du jämför med något annat du gillar för samma pris?

    Svara
  2. annelyckan

    Bra vin från ”granngården” – jag svär i kyrkan – nästan samma jordmån

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev