Ridgeview Fitzrovia Rosé Brut

19 feb, 2019 | 8, British Fizz, Brut, Rosé

🍾 Ridgeview Fitzrovia Rosé Brut.
nr 75710; 399 kr
🍇 33% PN, 17% PM & 50% C.
🍭 1,0 g/ 100 mL (Brut).
👃🏼 Doften känns ung, mycket mineralrik med inslag av röda bär, bröd och citrus.
💋 Torr och fruktig med tydlig syra och mineralkaraktär som klingar ut i en lång och tydlig eftersmak. Aromer av röda bär, gult äpple, citrusfrukter, kryddor och rostat bröd känns igen.
👤 Ridgeview är ett relativt ungt vinhus som startades i mitten av 1990-talet. De befinner sig i Sussex, södra England, där markegenskaperna är relativt lika det man finner i Champagne. Målet för huset är att konkurrera med Fransmännen och de har redan kammat hem en hel del Internationella priser mot just champagne. Den röda färgen i bubblet kommer från Pinot Meunier-druvans skal som tillåtits ligga med under tre dagar innan druvjuicen pressades ut. Under 11 månader tillåts den sedan ligga på jästen vilket genererar en härlig kreation med en primär aromprofil av röda bär, gult äpple och ljust bröd. Härligt pigg syra och eftersmak. Jag har även provat den efter några års lagring och kan säga att den utvecklas väl. Dock skall man vara medveten om att varje årgång innehåller olika andelar av druvorna.
🏅 8,0 (mycket bra British Fizz)!

Numera finns det en hel del bubbel från England och förvisso har de oftast en hög prislapp, men de flesta har riktigt bra kvalité!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
? Ridgeview Fitzrovia Rosé Brut.
? nr 75710; 399 kr.
 33% PN, 17% PM & 50% C.
 1,0 g/ 100 mL (Brut).
? Doften känns ung, mycket mineralrik med inslag av röda bär, bröd och citrus.
 Torr och fruktig med tydlig syra och mineralkaraktär som klingar ut i en lång och tydlig eftersmak. Aromer av röda bär, gult äpple, citrusfrukter, kryddor och rostat bröd känns igen.
 Ridgeview är ett relativt ungt vinhus som startades i mitten av 1990-talet. De befinner sig i Sussex, södra England, där markegenskaperna är relativt lika det man finner i Champagne. Målet för huset är att konkurrera med Fransmännen och de har redan kammat hem en hel del Internationella priser mot just champagne. Den röda färgen i bubblet kommer från Pinot Meunier-druvans skal som tillåtits ligga med under tre dagar innan druvjuicen pressades ut. Under 11 månader tillåts den sedan ligga på jästen vilket genererar en härlig kreation med en primär aromprofil av röda bär, gult äpple och ljust bröd. Härligt pigg syra och eftersmak. Jag har även provat den efter några års lagring och kan säga att den utvecklas väl. Dock skall man vara medveten om att varje årgång innehåller olika andelar av druvorna.
? 8,0 (mycket bra British Fizz)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
@amka_sverige @ridgeviewwineuk @orrefors
Taggar: sparklingwine mousserande ? rosé bubbel tisdagsbubbel britishfizz ?
Länk till inlägget feb 19, 2019 @ 19:58

Hur betygsätter du vinet?

4 Kommentarer

  1. lindursk

    Vill ha dom glasen

    Svara

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Prenumerera på vårt nyhetsbrev