Roland Champion Blanc de Blancs Grand Cru 2008 (8,5)

Sedan 1800-talet har familjen Champion odlat druvor från far till son. Från början har hela skörden sålts till uppköpare, men sedan fyra generationer har familjen producerat sin egen champagne.
Det var André Champion som 1929 började att producera champagne. Han utökade arealen i Chouilly och idag har man 18 ha. Efter André tog äldste sonen Roland över och 1951 fick huset namnet “Champagne Roland Champion”. Idag är det Francois som tillsammans med hustrun Ginette och dottern Carole som driver champagnehuset.

Roland Champion Blanc de Blancs Grand Cru 2008Champagnehus: Roland Champion
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: 2008
Sockerhalt: 6 g/L (Brut)
Arom: Komplex och frisk doft med inslag av mogna stenfrukter, nougat, nötter, rostat bröd, apelsinskal och honung.
Smak: Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av plommon, nougat, rostat bröd, gula äpplen, honung, vit choklad och grapefrukt.
Serveringstemperatur: 8-14 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 396 kr
Artikelnr: 95152
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Roland Champion Blanc de Blancs Grand Cru 2008 är en mycket god Blanc de Blancs. Sedan 1800-talet har familjen Champion odlat druvor, men det var först 1929 man började producera champagne samt 1951 som huset fick sitt namn. Just denna skapelse är en fröjd för de sensoriska receptorerna; vackert ljusgul med fina små bubblor, härligt frisk doft av mogna stenfrukter, nougat och gult äpple samt en lätt utvecklad ton av plommon, moget äpple, nötter, honung, vit choklad och ljust bröd. Årgången 2008 är 2000-talets bästa så lagringspotentialen är hög! Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 9,0.

Blank

Hur betygsätter du Roland Champion Blanc de Blancs Grand Cru 2008? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: