Roland Champion Special Club 2010 (8,5)

Sedan 1800-talet har familjen Champion odlat druvor från far till son. Från början har hela skörden sålts till uppköpare, men sedan fyra generationer har familjen producerat sin egen champagne.
Det var André Champion som 1929 började att producera champagne. Han utökade arealen i Chouilly och idag har man 18 ha. Efter André tog äldste sonen Roland över och 1951 fick huset namnet “Champagne Roland Champion”. Idag är det Francois som tillsammans med hustrun Ginette och dottern Carole som driver champagnehuset.

land Champion Special Club 2010Champagnehus: Roland Champion
Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: 2010
Sockerhalt: 6 g/L
Arom: Komplex och frisk doft med inslag av mogna stenfrukter, nougat, nötter, rostat bröd, apelsinskal och honung.
Smak: Torr, komplex och mycket frisk smak med inslag av plommon, nougat, rostat bröd, gula äpplen, honung och grapefrukt.
Serveringstemperatur: 8-14 grader.
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller kyckling.
Pris: 429 kr
Artikelnr: 97717
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Roland Champion Special Club 2010 är en mycket god Blanc de Blancs, men som fortfarande är relativt ung och med stor potential för lagring! Special Club är ett sätt att marknadsföra årgångschampagne av prestige-klass från odlare utan de resurser som de stora champagnehusen besitter. Både smak och doft premieras av mogna plommon, honung, nougat och ljust rostat bröd. Den är tämligen diskret till en början, men med stigande temperatur framträder en riktig skönhet. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Roland Champion Special Club 2010? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: