Rotari Blanc de Blancs Extra Brut

Rotari Blanc de Blancs Extra Brut (8,5)

36 månader efter vinifiering får denna skapelse vila på sin jästfällning innan degorgering. Det är ännu en fin produkt av producenten Mezzacorona från norra Italien, närmare bestämt Trentino-Alto Adige. Rotari Brut är en välkänd produkt som lyckats bra och denna Extra Brut-skapelse är inget undantag.

Alkoholhalt: 12,5%
Årgång: 2010
Sockerhalt: <3 g/L
Arom: Torr och harmonisk doft med inslag av gröna äpplen, ljust bröd, mineral, kryddor och grapefrukt.
Smak: Torr, fruktig smak med inslag av äpplen, honung, ljust bröd, mineral och grapefrukt med en härlig och välkomnande syra.
Serveringstemperatur: 8-10 grader.
Passar bra till: Sällskapsdryck, fisk- eller skaldjursrätter.
Pris: 129 kr
Artikelnr: 77152
Druvsammansättning:[chart data=”0,100,0″ bg=”FFFFFF” labels=”|100% Chardonnay” colors=”FF4D4D,4DFF4D,4D4DFF” size=”350×100″ title=”” type=”pie”]

Motivering och betyg: Ett torrt, friskt och balanserat mousserande som faktiskt smakar snäppet bättre än Rotari Brut. Den är klassad som en Extra Brut, men den är inte extremt torr utan levererar en liten men fantastiskt trevlig syra med aningens fruktiga toner. Priset är acceptabelt, men tyvärr måste den beställas då den inte ingår i originalsortimentet hos Systembolaget. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Sötman är tydlig och utan direkt harmoni. Större känsla av läsk än vin.Blank

Hur betygsätter du Rotari Blanc de Blancs Extra Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: