Salmon Pinot Meunier Brut (8,5)

Vinhuset Salmon är beläget i regionen Chaumuzy som ligger en bit nordväst om Epernay i Champagne. Vinhuset är familjeägt i tre generationer och startade sin första tillverkning 1958 med en total mängd på 500 flaskor, idag har verksamheten vuxit till att producera ca 100 000 flaskor champagne årligen. Salmon är en fristående tillverkare (vigneron independant) som främst gör champagne på sina egna druvor och inte köper in från andra tillverkare. All produktion sker med hållbart jordbruk i åtanke och även då tillverkningen inte är certifierad uppfyller den alla krav på organiskt jordbruk. Till skilnad från många andra champagnehus fokuserar Salmon på använding av druvan Pinot Meunier som den dominerande druvan i sina champagner. De är även medlemmar i Club Tresors de Champagne (Special Club).

Salmon Pinot Meunier BrutChampagnehus: Salmon
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Dosage: 7 g/L
Arom: Mustigt fruktig doft med toner av apelsin, ljust bröd, mogna gula äpplen, nougat och honung.
Smak: Torr, fruktig och fräsch. Toner av gult äpple, tropiska frukter, citrusfrukter, nougat, kanderad frukt, honung och mineral
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 355 kr
Artikelnr: 77906
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Salmon Pinot Meunier Brut är en mycket spännande skapelse helt baserad på den blåa druvan Pinot Meunier. Den har en aromprofil som får betecknas som mustigt komplex med tropiska frukter, gula mogna äpplen och nougat som blandas med honung och kanderad frukt. Priset upplevs lågt i förhållande till upplevelsen. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,5.

Blank

Hur betygsätter du Salmon Pinot Meunier Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan: