Salmon Selection Brut (8,0)

Vinhuset Salmon är beläget i regionen Chaumuzy som ligger en bit nordväst om Epernay i Champagne. Vinhuset är familjeägt i tre generationer och startade sin första tillverkning 1958 med en total mängd på 500 flaskor, idag har verksamheten vuxit till att producera ca 100 000 flaskor champagne årligen. Salmon är en fristående tillverkare (vigneron independant) som främst gör champagne på sina egna druvor och inte köper in från andra tillverkare. All produktion sker med hållbart jordbruk i åtanke och även då tillverkningen inte är certifierad uppfyller den alla krav på organiskt jordbruk. Till skilnad från många andra champagnehus fokuserar Salmon på använding av druvan Pinot Meunier som den dominerande druvan i sina champagner. De är även medlemmar i Club Tresors de Champagne (Special Club).

Salmon Selection BrutChampagnehus: Salmon
Alkoholhalt: 12%
Årgång: NV
Dosage: 9 g/L
Arom: Komplex och frisk doft med toner av ljust bröd, mogna äpplen, nötter, aprikos och mineral.
Smak: Torr och mycket frisk smak med inslag av ljust bröd, mogna gula äpplen, citrusfrukter, persika, tropiska frukter, nötter, mineral och örter.
Serveringstemperatur: 6-12 grader
Passar bra till: Aperitif, fisk, skaldjur, ljust kött eller fågel
Pris: 300 kr
Artikelnr: 77829
Druvsammansättning:

Motivering och betyg: Salmon Selection Brut är mycket angenäm champagne med en nyanserad aromprofil som kommer mot en likt vågor mot en strand. Härligt frisk och fräsch, men samtidigt med en ständigt närvarande komplexitet från Pinot Meunier-druvan. Priset upplevs lågt i förhållande till upplevelsen. Det samlade helhetsintrycket ger denna dryck, enligt oss, ett betyg på 8,0.

Blank

Hur betygsätter du Salmon Selection Brut? Rösta och kommentera gärna nedan.