Sanchez-Le-Guédard Special Club 2011

Posted · 4 Comments

? Sanchez-Le-Guédard Special Club 2011.
? nr 97050; 496 kr
? 100% Pinot Noir.
? 0,3 g/100 ml (Extra Brut).
? Fruktig doft med friska toner av röda bär, rött äpple och grapefrukt.
? Torr, frisk och lätt utvecklat med inslag av rött äpple, rostat bröd, choklad, hyacint, svart vinbär, vinteräpplen och grapefrukt.
? I Cumières, strax väster om Epernay mognar ofta druvorna tidigast i Marnedalen, och här finner vi en av de nyare medlemmarna i Club Trésor de Champagne. Unge Sebastin Sanchez arbetar intensivt för att göra moderna champagner med hör klass. Detta är friskt fräsch kreation med en viss krämig textur samt en bra balanserad syra. Helt baserad på den blåa druvan Pinot Noir återfinns en koncentrerad fruktighet med en bakomliggande blommig underton som tar de flesta maträtter till en ny upplevelsenivå. År 1971 slog sig ett antal små odlare samman i en förening för att kunna utmana de större husen genom att visa upp de små odlarnas individualitet. Ribban sattes högt; bara de bästa årgångarna, årgångsbetecknade, bara innehålla druvor från de egna odlingarna och utgöra det bästa som varje odlare kunde prestera. Vinet bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och bara de cuvéer som godkänns i båda testerna får lov att säljas med namnet Special Club! Idag finns 29 medlemmar representerade och alla gör, enligt mig, fantastiska och unika hantverkschampaner!
? 8,5 (mycket bra champagne)!

En liten sängfösare har väl aldrig skadat. Natti natti ️
_______________
? Sanchez-Le-Guédard Special Club 2011.
? nr 97050; 496 kr.
 100% Pinot Noir.
 0,3 g/100 ml (Extra Brut).
? Fruktig doft med friska toner av röda bär, rött äpple och grapefrukt.
 Torr, frisk och lätt utvecklat med inslag av rött äpple, rostat bröd, choklad, hyacint, svart vinbär, vinteräpplen och grapefrukt.
 I Cumières, strax väster om Epernay mognar ofta druvorna tidigast i Marnedalen, och här finner vi en av de nyare medlemmarna i Club Trésor de Champagne. Unge Sebastin Sanchez arbetar intensivt för att göra moderna champagner med hör klass. Detta är friskt fräsch kreation med en viss krämig textur samt en bra balanserad syra. Helt baserad på den blåa druvan Pinot Noir återfinns en koncentrerad fruktighet med en bakomliggande blommig underton som tar de flesta maträtter till en ny upplevelsenivå. År 1971 slog sig ett antal små odlare samman i en förening för att kunna utmana de större husen genom att visa upp de små odlarnas individualitet. Ribban sattes högt; bara de bästa årgångarna, årgångsbetecknade, bara innehålla druvor från de egna odlingarna och utgöra det bästa som varje odlare kunde prestera. Vinet bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och bara de cuvéer som godkänns i båda testerna får lov att säljas med namnet Special Club! Idag finns 29 medlemmar representerade och alla gör, enligt mig, fantastiska och unika hantverkschampaner!
? 8,5 (mycket bra champagne)!
_______________
@champagnehuset @wipwine 
# Guédard
Taggar: bubbel premiercru special club champagne tisdags ? skumpa le mousserande sanchez specialclub ? 2011 blancdenoirs
Länk till inlägget Oct 30, 2018 @ 21:02

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
4 Responses to "Sanchez-Le-Guédard Special Club 2011"
  1. Johan skriver:

    En härlig doft som utvecklas med stigande temperatur. Lätt att tycka om. Betyg 9.

  2. ardinwines skriver:

    Spännande! Den beställer jag idag… ? Sant’e!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *