Sanchez-Le-Guédard Special Club 2012

Posted · 1 Comment

🍾 Sanchez-Le-Guédard Special Club 2012.
nr 97033; 529 kr
🇫🇷 Frankrike, Champagne.
🍇 100% Pinot Noir.
🍭 0,3 g/100 ml (Extra Brut).
👃🏼 Fruktig doft med friska toner av röda bär, rött äpple och grapefrukt.
💋 Torr, frisk och lätt utvecklat med inslag av rött äpple, rostat bröd, choklad, hyacint, svart vinbär, vinteräpplen och grapefrukt.
👤 I Cumières, strax väster om Epernay mognar ofta druvorna tidigast i Marnedalen, och här finner vi en av de nyare medlemmarna i Club Trésor de Champagne. Unge Sebastin Sanchez arbetar intensivt för att göra moderna champagner med hög klass. Detta är en friskt fräsch kreation med en viss krämig textur samt en bra balanserad syra. Helt baserad på den blåa druvan Pinot Noir återfinns en koncentrerad fruktighet med en bakomliggande blommig underton som tar de flesta maträtter till en ny upplevelsenivå. År 1971 slog sig ett antal små odlare samman i en förening för att kunna utmana de större husen genom att visa upp de små odlarnas individualitet. Ribban sattes högt; bara de bästa årgångarna, årgångsbetecknade, bara innehålla druvor från de egna odlingarna och utgöra det bästa som varje odlare kunde prestera. Vinet bedöms av en jury av oenologer vid flera tillfällen och bara de cuvéer som godkänns i båda testerna får lov att säljas med namnet Special Club! Idag finns 29 medlemmar representerade och alla gör, enligt mig, fantastiska och unika hantverkschampaner!
🏅 8,5 (mycket bra champagne)!
💲 8,5 (betyg i relation till pris)!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

# Guédard

Taggar: blancdenoirs specialclub premiercru ? skumpa le club bubbel bjäre lördagsmys torekov 2012 champagne sanchez special mousserande ?
Länk till inlägget aug 17, 2019 @ 20:04

Hur betygsätter du vinet? Rösta och kommentera gärna nedan:
One Response to "Sanchez-Le-Guédard Special Club 2012"

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *